Act of Killing Oscar-shortlistet

OSCAR. Den danske dokumentarfilm "The Act of Killing" blev sent i aftes shortlistet til en Oscar for bedste dokumentarfilm. Det er den tredje danske film i år, der er på shortlisten til en Oscar-nominering.

Akademiet har offentliggjort en liste med de femten lange dokumentarfilm, der kan komme i betragtning ved nomineringerne til en Oscar, og blandt dem er Joshua Oppenheimers dokumentarfilm "The Act of Killing" om folkemordet i Indonesien.

Det er Akademiets særlige dokumentarafdeling, der har udvalgt de femten film. Academy of Motion Picture Arts and Sciences præsenterer Oscar-nomineringerne den 16. januar. Selve Oscar-uddelingen finder sted den 2. marts.

"The Act of Killing" er nomineret til en lang række priser i dette års awards season og har allerede vundet to af dem, den særlige dokumentarpris PUMA Impact Award og så sent som i går den New York-uddelte Gotham Award.

Tredje danske film på Oscar-shortlist

Danmark har aldrig før været så massivt til stede i opløbet til Oscar-nomineringerne. Anders Walters "Helium", der er produceret af Kim Magnusson for M&M Productions, er på shortlisten for live action kortfilm, og animationskortfilmen "Hollow Land", der er instrueret af herboende Michelle og Uri Kranot og produceret af Marie Bro for Dansk Tegnefilm, er på shortlisten for animerede kortfilm.

Dansk kortfilm Oscar-nomineret

Hollow Land Oscar-shortlistet

Thomas Vinterbergs "Jagten" er årets danske deltager i Oscar-kapløbet i spillefilmskategorien Foreign Language Film. I denne kategori bliver shortlisten først udmeldt i sidste halvdel af december eller starten af januar.

AWARDS SEASON. "The Act of Killing"

(opdateret 16. december)

Vinder af the Puma Impact Award den 13.november.

Vinder af Gotham Independent Film Award for årets dokumentarfilm den 2. december.

Shortlistet til en Oscar-nominering for Bedste dokumentarfilm den 4. december.
Nomineringer den 16. januar

Vinder af Årets europæiske dokumentarfilm ved European Film Awards den 7. december i Berlin.

Vinder af Bedste dokumentarfilm ved The Asia Pacific Screen Awards den 12. december.

Cinema Eye Awards' hovedprisen, Outstanding Achievement in Nonfiction Feature Filmmaking.
Filmen er nomineret til yderligere fire Cinema Eye Awards: Outstanding Achievement in Direction, Outstanding Achievement in Editing, Outstanding Achievement in Production og Audience Choice.
Uddeles den 8. januar i New York.

Independent Spirit Awards, Bedste dokumentarfilm.
Uddeles den 1. marts i Los Angeles.

Satellite Awards, Bedste dokumentarfilm.
Uddeles den 9. marts i Los Angeles.