The Act of Killing solgt til USA

INTERNATIONALT SALG. Joshua Oppenheimers dokumentar "The Act of Killing", som for tiden kan opleves på CPH:DOX, er blevet solgt til Drafthouse Films. Filmen får premiere i de amerikanske biografer i 2013.

Det amerikanske distributionsselskab Drafthouse Films har købt rettighederne i USA til den danske dokumentarfilm "The Act of Killing". Drafthouse har tidligere bl.a. stået bag den amerikanske distribution af "Ambassadøren" og "Klovn". Selskabet planlægger at sende "The Act of Killing" ud i de amerikanske biografer i 2013.

"Købet af 'The Act of Killing' er en milepæl for os. Ingen anden film ved Toronto International Film Festival 2012 gjorde samme indtryk. Det er en ære at arbejde sammen med Joshua Oppenheimer og hans team og at introducere en så vigtig banebrydende film til publikum over hele landet," siger Drafthouse Films administrerende direktør Tim League.

Også filmens producer Signe Byrge Sørensen fra Final Cut for Real har høje forventninger til samarbejdet:

"Igennem hele produktionen af 'The Act of Killing' har det været vores ambition at nå et biografpublikum. Og fordi 'The Act of Killing' er en anklage mod straffrihed overalt, ikke mindst i USA, er vores amerikanske biografpremiere særlig meningsfuld. Filmen kunne umuligt være i bedre eller mere omsorgsfulde hænder end Drafthouse. 'The Act of Killing' fremprovokerer kraftige reaktioner hos mange seere, men blandt de stærkeste, vi har fået, er dem fra Drafthouse-teamet. Jeg er meget glad for at have en sådan lidenskab med til at sætte skub i filmens amerikanske udgivelse."

Flot modtagelse i hele verden

"The Act of Killing" foregår i byen Medan på øen Sumatra i Indonesien. I 1965 væltede militæret den indonesiske regering, og over en million mennesker - kommunister, etnisk kinesere og intellektuelle - blev udryddet. I filmen udfordrer filmskaberne dødspatruljeledere til at dramatisere deres rolle i folkemordet. Resultatet er en surrealistisk filmisk rejse ind i massemordernes forestillinger og fantasier om dem selv og deres ofre. Samtidig giver filmen et indblik i et skræmmende og ekstremt korrupt regime, der ikke blot har ladet morderne slippe for straf, men stadig fejrer dem som helte.

"The Act of Killing" blev fantastisk modtaget ved verdenspremieren i Telluride og Toronto og har vakt røre i både Indonesien og den vestlige verden. Filmen havde dansk premiere til åbningen af CPH:DOX i tirsdags og har fået flotte anmeldelser herhjemme - bl.a. seks hjerter i Politiken, fem pile i DR's Filmland og fem stjerner i Kristeligt Dagblad.

Filmen kan netop nu ses på CPH:DOX og har efterfølgende DOX:BIO-premiere den 7. november i hele landet.
Læs interview med Signe Byrge Rekonstruktion af et folkemord og følg med i sidste nyt på filmens facebook-side.

"The Act of Killing" er instrueret af Joshua Oppenheimer og produceret af Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real ApS med støtte fra Det Danske Filminstitut.