The Act of Killing til Berlin

BERLIN 2013. Joshua Oppenheimers dokumentarfilm "The Act of Killing" om indonesiske folkemordere er udtaget til Berlin Filmfestivalens sideprogram Panorama.

Berlin Filmfestivalen er nu parat med de første udmeldinger om årets serier, og festivalen har inviteret Joshua Oppenheimers "The Act of Killing", som allerede har vakt opsigt verden over, siden den i september blev vist på filmfestivaler i Telluride og Toronto.

Filmen, der i okober fik Danmarkspremiere på CPH:DOX, deltager i Berlin i sideprogrammet Panorama.

"The Act of Killing" foregår i byen Medan på øen Sumatra i Indonesien. I 1965 væltede militæret den indonesiske regering, og over en million mennesker – kommunister, etnisk kinesere og intellektuelle – blev udryddet.

I filmen udfordrer instruktøren dødspatruljeledere til at dramatisere deres rolle i folkemordet. Resultatet er en surrealistisk filmisk rejse ind i massemordernes forestillinger og fantasier om sig selv og deres ofre. Samtidig giver filmen et indblik i et skræmmende og ekstremt korrupt regime, der ikke blot har ladet morderne slippe for straf, men stadig fejrer dem som helte.

"The Act of Killing" er instrueret af amerikanske Joshua Oppenheimer, som er bosat i Danmark. Filmen er produceret af Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real ApS med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Danske Mahdi Fleifels "A World Not Ours" deltager også i Panorama-programmet.

Den 63. Berlin Filmfestival afholdes fra 7. til 17. februar.

Læs Rekonstruktion af et folkemord.
Læs En verden som ikke er vores.