The Act of Killing til Toronto

Joshua Oppenheimers dokumentarfilm "The Act of Killing", som går tæt på en gruppe indonesiske drabsmænd, er udtaget til Toronto International Film Festival i september.

Toronto International Film Festival løfter nu sløret for dokumentarfilmprogrammet TIFF DOC, som har udtaget den danske dokumentar "The Act of Killing."

I sidste uge annoncerede festivalen, at Nikolaj Arcels "En kongelig affære" er udtaget til gallavisning og Thomas Vinterbergs "Jagten" til en Special Presentation.

The Act of Killing

"The Act of Killing" foregår i byen Medan på øen Sumatra i Indonesien. I 1965 væltede militæret den indonesiske regering, og over en million mennesker – kommunister, etnisk kinesere og intellektuelle - blev udryddet. I filmen udfordrer filmskaberne dødspatruljeledere til at dramatisere deres rolle i folkemordet. Resultatet er en surrealistisk filmisk rejse ind i massemordernes forestillinger og fantasier om dem selv og deres ofre. Samtidig giver filmen et indblik i et skræmmende og ekstremt korrupt regime, der ikke blot har ladet morderne slippe for straf, men stadig fejrer dem som helte.

Instruktør Joshua Oppenheimer (1974) er født i USA, uddannet på Harvards filmprogram og nu bosat i Danmark. I over et årti har han arbejdet med militser, dødspatruljer og deres ofre for at undersøge forholdet mellem politisk vold og den offentlige bevidsthed om denne vold. Blandt hans tidligere film er "The Globalisation Tapes" (2003), "The Entire History of the Louisiana Purchase" (1998) og "These Places we have Learned to Call Home" (1996).

"The Act of Killing" er produceret af Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real ApS med støtte fra Det Danske Filminstitut. Filmen har verdenspremiere på Toronto.

Læs mere om "The Act of Killing" på filmens hjemmeside

Toronto International Film Festival

Festivalen, der i år løber fra den 6. til 16. september, er vigtig for det internationale salg pga. de mange deltagende amerikanske og asiatiske filmkøbere, der her har mulighed for at se filmene sammen med et rigtigt publikum.

Hvert år besøger 300.000 gæster TIFF, hvilket gør den til Nordamerikas største publikumsfilmfestival.

I de kommende uger vil det blive meldt ud, hvilke film der deltager i festivalens resterende programmer.

Foruden de tre danske film "En kongelig affære", "Jagten" og "The Act of Killing" er to danske koproduktioner udtaget til festivalen i programmet Special Presentation: Norske "Kon-tiki", som er instrueret Espen Sandberg og Joachim Rønning og koproduceret af Henrik Zein og Lena Haugaard for Nordisk Film, og britiske "Ginger and Rosa", som er instrueret af Sally Potter og koproduceret af Jonas Allen og Peter Bose for Miso Film.

Toronto International Film Festival