Adler-Olsen-filmatisering på vej

CANNES. Nikolaj Lie Kaas spiller hovedrollen som politimanden Carl Mørck i en filmatisering af Jussi Adler-Olsens millionsælgende spændingsromaner, som Mikkel Nørgaard, Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg står bag. Det annoncerede Zentropa på et pressemøde i Cannes mandag, hvor TrustNordisk har startet forsalget til den første spillefilm i serien ,"Kvinden i buret".

"Kvinden i buret" er den første filmatisering af bestsellerforfatteren Jussi Adler-Olsens thrillerserie om "Afdeling Q", der har solgt over seks millioner eksemplarer verden over, siden første bind udkom i 2007.

"Klovn"-instruktør Mikkel Nørgaard instruerer. Manuskriptet er lagt i hænderne på Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg – makkerparret som i februar vandt en Sølvbjørn for bedste manuskript for "En kongelig affære" i Berlin og også bl.a. har stået bag manuskriptet på Stieg Larsson-filmatiseringen "Mænd der hader kvinder". Louise Vesth producerer for Zentropa i samarbejde med TV 2. Produktionen går efter planen i gang i oktober 2012, og der er forventet biografpremiere i julen 2013. I alt er der planlagt fire film om Afdeling Q.

"Nikolaj Arcel, Mikkel Nørgaard og jeg har arbejdet med det her længe. Det har været et stort ønske for os at skabe et univers, der kan række ud over den enkelte film. Vi vil flytte nogle teltpæle for den her genre og gerne nå ud til hele verden," sagde producer Louise Vesth på pressemødet.

"Kvinden i buret" handler om de to politimænd Carl Mørck og Hafez el Hassad, der bliver involveret i en fem år gammel sag om en forsvunden kvinde. Snart er de på en rejse gennem Skandinaviens mørkeste hjørner for at finde en psykopatisk morder.

TrustNordisk har netop startet forsalget i Cannes, og direktør Rikke Ennis har høje forventninger til projektet:

"Du får ikke et større filmprojekt end det her. Det er det perfekte match mellem en bestsellerforfatter, et højtprofileret produktionsselskab og de største nordiske talenter. Projektet er hypet allerede inden manuskriptet er ude, og tallene taler for sig selv. Dette bliver en international blockbuster."

Filmen har fået udviklingsstøtte af Det Danske Filminstitut.