Ældre danske film hitter på tv

HJEMMEBIO. Mens biograferne sammen med store dele af landet er lukket ned, oplever danske film stor tilslutning i stuerne.

Siden statsminister Mette Frederiksen lukkede store dele af landet ned den 11. marts, har public servicekanalerne - ud over naturligvis at levere masser af information om den aktuelle situation - også øget antallet af film på sendefladen.

I løbet af de første 18 dage med lockdown er der vist hele 41 danske film, og seks af disse er vist to gange, så der samlet var 47 visninger af danske film. Lægger man seertallene sammen for disse film, blev de set af mere end 6,6 mio. seere.

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Til sammenligning blev der sidste år i samme periode vist 16 dansk film (tre heraf blev vist to gange), så der således samlet var 19 visninger. Det samlede seertal i 2019 var 2,5 mio. Der har dermed været en stigning på 268 % i antallet af seere.

Den samlede tv-sening i periode er ikke overraskende også gået op over en bred kam.

Det er især de "gode gamle klassikere" og familiefilmene, der er populære i denne krisetid. Olsen-Banden-filmene, Far til Fire-filmene og ’Soldaterkammerater’ har været populære blandt seerne. Mange af filmene har også været vist på TV2 Charlie, der netop er målrettet de mere modne dele af befolkningen. Nu, hvor mange sportsarrangementer er aflyst, mangler sportskanaler som TV2 Sport X indhold at vise. De har valgt at fylde seerfladen med bl.a. film, og her er det i langt højere nyere film. 

Før musen over grafikken for at få mere information. Filmene er sorteret efter premiereår.  

Der er trukket seertal fra TNS Gallups Seerundersøgelsen for henholdsvis DR og TV 2’s kanaler i perioden 12. marts til 29. marts i 2019 og 2020.

Seertal på de enkelte film er gennemsnit af seere under visningen og er udregnet blandt danskere over tre år.

Tags: tal og fakta

Læs mere