Afgangsfilm fra 18 Frames

PREMIERE. Første årgang på den alternative filmuddannelse 18 Frames inviterer til premiere på tre afgangsfilm i Faaborg, Odense og København fra den 22. februar.

De 18 første filmfolk er nu uddannet fra den alternative filmskole 18 Frames i Faaborg, der er Fyns pendant til foreningerne Super16 og Super8. Årets tre afgangsfilm, "Timerne med Christine", "Liv" og "Ronja vs. Rania", har premierevisninger i Faaborg, Odense og København.

"Uddannelsen skal bruges til at arbejde professionelt – ikke til at finde sig selv." Andrias Høgenni

"Uddannelsen skal bruges til at arbejde professionelt – ikke til at finde sig selv," fastslår Andrias Høgenni, som er afgående næstformand for 18 Frames og en af de nyuddannede på instruktørlinjen 2011-2013. Han fortæller om et fokus på learning-by-doing, hvor man kastes direkte ud i virkeligheden med "hovedet i asfalten".

18 Frames

Som foreningerne Super16 og Super8 er 18 Frames et ikke-statsligt alternativ til Den Danske Filmskole. Uddannelsen varer to år.

I 2012 havde uddannelsen 40 ansøgere til 18 pladser. Det er et krav som minimum at have arbejdet semi-professionelt med film.

De 18 studerende udgør den samlede organisation og vælger en bestyrelse. Der tilknyttes en række faste mentorer som et branchemæssigt bindeled til undervisning, vejledning og produktion.

Formålet med uddannelsen er at opkvalificere unge filmfolk på Fyn og at skabe og bevare det fynske filmmiljø.

18 Frames har modtaget støtte fra Film Fyn, Odense Filmværksted og Det Danske Filminstitut.

Læs mere på 18.frames.dk

For Andrias var det en fordel at studere på Fyn, men det er et problem, at der mangler produktioner, "Fyn har et fantastisk filmmiljø, der er ved at opblomstre. I København er man én i mængden, hvor det på Fyn er nemmere at komme til orde og udvikle sig. Men vi mangler det øverste lag, en fast base, som vi håber, der vil komme i fremtiden, så man med tiden ikke behøver tage fra Fyn for at finde arbejde."

Andrias planlægger at blive på Fyn, efter han er færdiguddannet, "Min plan er at undersøge, om jeg har mulighed for at gennemføre produktioner på Fyn og give tilbage af det, jeg har fået fra det fynske filmmiljø."

Afgangsfilm 2013

Særligt for 18 Frames er, at uddannelsen har samlet de seks faglinjer: Instruktør, producer, manuskript, fotograf, tonemester og klipper. Fra start konstitueres tre faste hold med "tvunget" samarbejde mellem instruktør, manuskriptforfatter og producer, som er gennemgående for forløbet.

Rammerne for afgangsfilmene fastsættes på hver årgang. Filmene er det første frie projekt med eksternt fokus som et visitkort til branchen. "Intentionen er, at vores film skal have et liv efter premieren, og vi håber, vi kan bevise, at vi er en rigtig uddannelse," siger Andrias Høgenni.

"Timerne med Christine" (28 min.)

Sebastian er fascineret af den stille Christine, som han arbejder med på den lokale fiskefabrik. Af samme årsag inviterer han hende med til en fest, som bliver holdt efter arbejdstid. Desværre går intet efter planen.

Instruktør: Andrias Høgenni, manuskriptforfatter: Lotte Mia Wever, producer: Katrine Dreyer, fotograf: Anders Lindved, tonemester: Casper Harding, klipper: Steen Bech

"Liv" (13 min.)

Liv

Liv bor isoleret med sin far i en omsluttende skov. Efter hendes mors død drages hun af skovens mørke i forsøget på at finde ro og holde angsten for at miste på afstand. Men en nat kommer hendes far hjem med en ny kvinde. Og Liv tvinges til at se angsten og sorgen over at miste i øjnene.

Instruktør: Christian Winther Bergstrøm, manuskriptforfatter: Mariann Sofiasdóttir, producer: Conny Nielsen, fotograf: Lasse Mogensen, tonemester: Teis Syvsig, klipper: Kasper Buur Nielsen

"Ronja vs. Rania" (17 min.)

Ronja vs Rania

Ronja er muslim og lesbisk. Hun flytter på landet med sin kæreste Vic, for at starte et nyt liv sammen, men tingene tager en uventet drejning, da hendes far og den egyptiske bejler Omar kommer uanmeldt på besøg.

Instruktør: Trine Nadia, manuskriptforfatter: Hanne Korvig, producer: Jeppe Wowk, fotograf: Katharina Juul-Andersen, tonemester: Stefan Rasch Garfield, klipper: Rene Odgaard

Premierevisninger

Helios Bio i Faaborg – 22. februar kl. 17.00
Cinemateket i København – 2. marts kl. 19.00
Café Biografen i Odense – 10. marts kl. 20.30

Alle tre visninger er gratis og billetter kan bestilles på info@18frames.dk.