Afgangsfilm teaser: Intet kan røre mig

FILMSKOLEN. "Intet kan røre mig" er navnet på den anden af Filmskolens afgangsfilm, som omverdenen får en smagsprøve på.

Eleverne, der bliver færdiguddannet fra Den Danske Filmskole til sommer, åbnede i november et fælles website, hvor publikum kan følge med i tilblivelsen af dette års afgangsfilm. I de kommende uger vil holdene bag afgangsfilmene give adgang til teasers fra deres film. Nu er turen kommet til "Intet kan røre mig", hvis teaser trailer kan ses nederst på siden.

"Intet kan røre mig" handler om outsideren Kathrine, der overlever en skydemassakre på sit gymnasium i provinsen. Katrine er den eneste, som ser at gerningsmanden er skolekammeraten Anton. Da nogle elever vil hævne sig på ham, tager hun med. Men jo længere hun træder ind i Antons verden, jo mere føler hun, at de begge har skræmmende meget tilfælles.

Holdet bag "Intet kan røre mig"

Instruktør: Milad Alami

Producer: Stinna Lassen

Fotograf: Adam Wallensten

Klipper: Anders Albjerg Kristiansen

Tonemester: Bo Asdal

Production Designer: Jesper Clausen

Komponist: Markus Pesonen

Produktionsleder: Claudia Saginario

Skoleskyderier er et omdiskuteret emne, som instruktøren Milad Alami vil gerne tage op. I afgangsfilmens website skriver han: "Jeg har ønsket at give Katrine liv, som var hun en person i en dokumentar. På den måde bliver historien ikke bare mere troværdig, men også skræmmende aktuel".

Følg "Intet kan røre mig" blive til

På filmens blog kan man følge med i filmens tilblivelse. Blandt andet beretter instruktøren om, hvordan vejret skabte store udfordringer: "Forestil jer at man har planlagt en scene i næsten to måneder. At man har fikset statister, ambulancer, politibiler, en helikopter osv. At man virkelige har tænkt på alt. At alt er klappet og klart og man står på set. Og så begynder det at sne. Ikke en lille smule, men så meget at der er hvide tage, hvide græsplæner – hvidt overalt. Hvad gør man så?".

Selvom Alami og producer Stinna Lassen var tæt på at opgive håbet, gjorde sammenholdet det muligt at få filmen i kassen – også selvom helikopteren måtte vente til en anden dag.

En af de største forhindringer var dog reaktionen på filmens emne. Produceren fortæller på bloggen, at en gymnasierektor var så en stor modstander af projektet, at han skrev ud til hele rektorsammenslutningen, at de burde boykotte filmen: "Han var af den mening, at bare det, at vi lavede en film om emnet, var slemt nok. Han så helst, at et så farligt emne ikke blev talt om og slet ikke visualiseret. Den dag i dag holder vi stadig fast i, at et vigtigt emne som vold blandt unge ikke forsvinder, fordi vi gemmer det væk".

Nu er holdet ved at lægge sidste hånd på grafikken, lyden og effekterne. Imens kan man følge med på filmens blog og facebookside.

Se også det amerikanske website twitch.com om filmen.