Afgangsfilm teaser: Junk Love

FILMSKOLEN. "Junk Love" er navnet på den første afgangsfilm, som Filmskolens afgangshold 2011 har inviteret omverdenen til at se en snas af.

Eleverne, der bliver færdiguddannet fra Den Danske Filmskole til sommer, åbnede i november et fælles website, hvor publikum kan følge med i tilblivelsen af dette års afgangsfilm. Holdene er siden blevet klar med de første teaser trailers, og i løbet af de kommende uger bliver det muligt at se klip fra alle seks film.

Lige før årsskiftet slap det første hold et par teaser trailers til filmen "Junk Love" løs. Du kan se dem nedenfor.

Holdet bag "Junk Love"

Instruktør: Nikolaj B. Feifer

Producer: Mikkel Jersin N.

Tonemester: Jess Wolfsberg

Fotograf: Signe Tora Munk Bencke

Klip: Rasmus Gitz-Johansen

Production design: Julie Hennecke Hartmann og Johannes Lynge

I "Junk Love" spiller Peter Plaugborg astronauten Edwin, der befinder sig alene på rumskibet SS Hamlet, hvor en lækage langsomt suger iltbeholdningen ud. Han insisterer på selv at løse problemet, men som timerne går, ser det mere og mere håbløst ud.

I filmen medvirker desuden Lisa Carlehed, Rasmus Botoft og David Owe.

Historien foregår i et fremtidsunivers og er fortalt i en lettere absurd komisk tone, fortæller instruktør Nikolaj B. Feifer på filmens website. En lille historie i den store skala, sat i rummet i en arena, der passer til "filmens fortælling om den ultimative ensomhed, dødens nærhed og kærlighedens nødvendighed", som han udtrykker det.

Følg "Junk Love" blive til

Filmens producer Mikkel Jersin N. beskriver, hvordan CGI processen også fortsat trækker tænder ud. "Vi er stadig i gang med at optage plates til flere af scenerne. For eksempel levende ild der skal bruges til at sætte fut i en nødkapsel, astronauten skal skyde af. Vi har ikke den store erfaring med rumskibe på film, så vi har virkeligt knoklet for at sikre, at filmens univers bliver så troværdigt som muligt og samtidig passer til filmens historie. Nikolaj er heldigvis gået meget langt for at beskytte skuespillet og historien, og det er vi glade for i dag."

På filmens blog kan man følge tilblivelsesprocessen, og dags dato skriver Feifer om den fase, hvor alle detaljerne skal gennemarbejdes, og hvor han "bruger det meste af min dag på at udtrykke begejstring for andres arbejde, hvorefter jeg foreslår rettelser. Tonemesteren har lavet lyde til fodtrin på et betongulv. Det er fedt, men måske skal det slet ikke høres i den scene? Komponisten har lavet et fantastisk kærlighedstema i midten af filmen, men måske skal det rykkes til slutningen? Detaljer der kan være udslagsgivende for, om scenen fungerer eller ej, og balancen er så, hvornår man lytter til sin egen intuition, og hvornår man indser, at de andres er bedre."

Følg "Junk Love" på filmens blog: http://afgangsfilm0711.dk/pa-alle-stjerner/

Se også det amerikanske filmwebsite twitchfilm.com om filmen.

Afgangsfilmene får premiere den 9. juni på Den Danske Filmskole og vil siden kunne opleves i biografer landet over samt på DR.