Afgangsfilm teaser: M for Markus

TEASER. "M for Markus" er den tredje i rækken af Filmskolens afgangsfilm, som offentligheden får lov til at se en teaser fra.

Dette års afgangsfilm fra Den Danske Filmskole får premiere den 9. juni, men siden november har publikum kunnet følge tilblivelsen af produktionerne på Filmskolens website. Nu begynder man også at kunne se de første teaser trailers. Denne gang er turen kommet til "M for Markus", hvis trailer kan ses nederst på siden.

En midaldrende kvindelig kriminalbetjent, Tess, finder et lemlæstet lig på et gerningssted. Hendes søgen efter morderen leder hende på sporet af den unge og uskyldigt udseende Markus. Tess bliver umiddelbart tiltrukket af Markus, men det fører hende dybt ind i en drømmende og grotesk verden.

Holdet bag "M for Markus"

Instruktør: Ali Abbasi

Producer: Jacob Jarek

Manuskript: Ali Abbasi & Thor Ochsner

Fotograf: Sturla Grøvlen Brandth

Klipper: Thor Ochsner

Tonemester: Rune Bjerre Sand

Production Designer: Heidi Plugge

Komponist: Peter Helms

Tanken bag "M for Markus"

Filmholdet er ved at arbejde på de sidste justeringer i filmen. I det seneste blogindlæg kan man læse instruktør Ali Abbasis og producer Jacob Jareks refleksioner over "M for Markus" tilblivelse.

"Min personlige mening er, at når man skal lave film, så er det ens pligt at beskæftige sig med ting, som er større end almindelige mennesker", beretter Abbasi. "Drømme, stor kærlighed, stort had, ting man ikke kan kontrollere. Jeg interesserer mig meget for det, der er udenfor civilisationen. Dette er kernen i 'M for Markus'. En kaskade af ubegribelige drømme med store konsekvenser".

Filmens særlige stemning blev bl.a. skabt ved at filme om natten, og det gav filmholdet en fornemmelse af at leve i en boble. Andre af filmens scener blev skudt under vandet, og hovedrolleindehaver Camilla Stage måtte på et tidspunkt i november tage en tur i det kolde havvand ved Filmskolen – alt i den gode films tjeneste. For som Ali Abbasi fortæller: "God film er ekstremitet, god film er exces. Uanset om man kalder det for kunst eller for noget andet".

Camilla Stage tager i "M for Markus" springet fra dansescenen til filmen. Man kan desuden møde Jesper Klein, Morten Suurballe, Caspar Phillipson, Christina Selden samt Lior Cohen.

Følg med på filmens blog og facebookside.

Afgangsfilmene får premiere den 9. juni på Den Danske Filmskole og vil siden kunne opleves i biografer landet over samt på DR.