Afgangsfilm teaser: Min bror Karim

FILMSKOLEN. Så er der teaser trailer til endnu en afgangsfilm fra Filmskolen. Denne gang "Min bror Karim".

Seks afgangsfilm fra Den Danske Filmskole får premiere den 9. juni. Se teaser trailer til "Min bror Karim" nederst på siden.

"Min bror Karim" er filmen om de to afghanske brødre Sami på 9 år og Karim på 17. De har mistet deres mor i krigen og er flygtet fra det krigsramte hjemland til Danmark i håbet om at kunne bo hos deres morfar. Sami og Karim skal vænne sig til en ny tilværelse hos en morfar, de knap nok kender, og i et land, der er meget fremmed fra deres eget. Morfaren, der selv er tynget af et liv som flygtning, har svært ved at tage sig ordentligt af de to brødre, og Sami og Karims nye liv viser sig hurtigt ikke at leve op til deres store forventninger.

Holdet bag om "Min bror Karim"

Instruktør: Asger K. Kallesøe

Producer: Ditte Milsted

Fotograf: Gry Friis Jørgensen

Klipper: Jakob Juul Toldam

Tonemester: Thomas Huus

Filmens blog

"Jeg vil fortælle om mennesker, der er blevet revet op med roden og ikke har nogen plads i livet," skriver instruktør Asger K. Kallesøe på filmens blog.

Her kan man også læse om produktionen, blandt andet om vanskelighederne ved at finde tre afghanske skuespillere. "At vi fandt frem til de tre skuespillere Ramin, Rafi og Alan, der spiller rollerne som brødrene Sami og Karim og deres morfar Parsa, er altafgørende for filmen", skriver producer Ditte Milsted.

"At lave en film på et sprog, man ikke forstår, er en stor udfordring," fortsætter produceren. For at kunne bedømme udtale og skuespil måtte holdet sætte deres lid til andre. "Denne proces har været båret af den store hjælp, vi har fået fra afghanere bosat i Danmark, der har hjulpet os alle frem til at få denne film op at stå. Vores oversætter Wali, vores instruktørassistent og tolk Naweed, vores klippeassistent Jamil og Manyar Parwani, der også har hjulpet os med samtaler og til at finde frem til vores cast. Og ikke mindst Ramin, Rafi og Alan. Det er disse møder, jeg ser tilbage på, som det bedste i processen…"

Læs mere på filmens blog.

Filmskoleårgang0711