Afgangsinstruktør Gustav Möller

FILMSKOLEN. Mød de nyuddannede spillefilminstruktører, der taler om afgangsfilm, erfaringer fra Filmskolen og deres forventninger til fremtiden. Et ud af seks portrætter af årgangen.

Inden Filmskolen
Jeg studerede på filmlinje i gymnasiet. Efterfølgende tog jeg en film-overbygning på Københavns Film & Fotoskole.

Din afgangsfilm
"I mørke" er en hårdtslående fortælling om en kvindes brændende kamp for at blive udskrevet fra en lukket psykiatrisk afdeling. En film i fængselsgenren over tematikken skrøbelighed. Hvordan håndterer samfundet skrøbelighed? Og hvordan håndterer man sin egen?

Årgang 1115

Den Danske Filmskoles afgang 2015 er skudt i gang. 

Trailers fra årgangens afgangsfilm kan ses på Filmskolens Facebook.

Fra torsdag 12. juni kan du se alle afgangsfilmene på filmskolens hjemmeside.

Fakta

Den Danske Filmskole udbyder 4-årige uddannelser.

Hvert andet år optages seks elever på hver faglinje. 

I den hårde optagelsesproces skal ansøgerne demonstrere, at de både har talent for at udtrykke sig filmisk og for at indgå i et kreativt samarbejde. I alt går der ca. 100 elever på Filmskolens grunduddannelser.

 

Inspiration til filmen
Jeg ville finde dramatikken ude i virkeligheden. Det psykiatriske system har været en stor del af mit liv. Gennem familie og venner har jeg både set dem, der er blevet hjulpet, og dem, der er blevet skadet af at være indlagt. Det var noget, jeg ville vide mere om.

Jeg kom ind bag murerne på lukkede afdelinger, talte med læger og plejere. Jeg holdt adskillige møder med tidligere indlagte. Langsomt begyndte en historie at tage form.

Sammen med min medforfatter begyndte jeg at sortere i materialet og skabe en film, vi gerne ville se. Vi elsker begge karaktersdrevne genrefilm, og mange af vores dramaturgiske inspirationer til "I mørke" kommer fra fængselsfilmsgenren – samtidig med at indholdet kommer direkte fra virkeligheden.

Din stil
Jeg søger en tydelig, rå og intensiv renhed.

På Filmskolen
Lærte jeg at skabe karakterer og fortællinger der ligger langt fra mig selv, men samtidig er dybt personlige.

Fremtiden
Jeg ønsker at vokse med mine film og en dag kunne lave film, der virkelig betyder noget, for mange mennesker.

Mine fire år på skolen har givet mig et enormt smukt og stærkt hold, jeg tager med videre. Lige nu sidder jeg ude hos nyopstartede Nordisk Film Spring, hvor jeg sammen med producer Lina Flint og forfatter Emil Nygaard Albertsen udvikler på næste projekt.

Trailer

 

Instruktør: Gustav Möller
Producer: Lina Flint
Foto: Jasper Spanning
Klip: Carla Luffe
Lyd: Hans Christian Arnt Torp
PD: Oscar Pontén