Afgangsinstruktør Kasper Skovsbøl

FILMSKOLEN. Mød de nyuddannede spillefilminstruktører, der taler om afgangsfilm, erfaringer fra Filmskolen og deres forventninger til fremtiden. Et ud af seks portrætter af årgangen.

Inden Filmskolen

 

Jeg er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi, hvor jeg fokuserede på konceptuel kunst og videokunst. Jeg har instrueret en række kortfilm med støtte fra Århus Filmværksted og lavet videokunstværket "Jeg tog i byen", som blev vist i forbindelse med DR's TvKunst.

Din afgangsfilm

 

 

Min afgangsfilm "Sorte måne" er en dyster og svulstig film om en heksejagt i middelalderen. Filmen leger med kønnene. Den dykker ned i angsten for seksualitet, og den undersøger en mors dilemma ved at have et barn, der er udstødt.

 

Årgang 1115

Den Danske Filmskoles afgang 2015 er skudt i gang.

Trailers fra årgangens afgangsfilm kan ses på Filmskolens Facebook.

Fra torsdag den 12. juni kan du se alle afgangsfilmene på filmskolens hjemmeside.

Fakta

Den Danske Filmskole udbyder 4-årige uddannelser.

Hvert andet år optages seks elever på hver faglinje.

I den hårde optagelsesproces skal ansøgerne demonstrere, at de både har talent for at udtrykke sig filmisk og for at indgå i et kreativt samarbejde. I alt går der ca. 100 elever på Filmskolens grunduddannelser.

Inspiration til filmen

 

Jeg har taget udgangspunkt i forskellige temaer, som længe har fascineret mig: såsom moderkærlighed, seksualitet og det, der sker, når kønnene bliver ophævede. Er der grænser for en mors kærlighed til sit barn? Kan der være sider af et barn, som en mor ikke elsker?

 

Jeg har placeret fortællingen i en tid, som interesserer mig. Jeg elsker mørket og den store angst for sygdomme, som herskede i middelalderen.

Filmens ene hovedkarakter May Simón Lifschitz på 19 år har også været en stor inspirationskilde. Da hun blev fundet, skrev jeg filmen om, så den passede til hende.

Din stil

 

Min visuelle stil er inspireret af Dreyer og Bergman, men jeg har tvistet det og tilføjet noget nyt. Jeg elsker mørket, gyset og det opstillede, blikkene imellem karaktererne, og udtrykkene med dyr, kroppe og voldsom natur.

 

Jeg er vild med tunge replikker, som alligevel lever, og jeg leger med grænserne for, hvornår det hele bliver for meget.

På Filmskolen

 

Lærte jeg, at man skal passe på med at fokusere på resultatet for tidligt i processen. Jeg forsøger derfor at gøre processen til en undersøgelse og tvinge mig selv ud på dybt vand. Hvis jeg laver en film for at tilfredsstille andre, bliver det ikke godt.

Fremtiden

 

 

Jeg håber på at komme til at lave spillefilm, hvor jeg kan fortsætte med at udforske det, der fascinerer mig. Samtidig vil jeg gerne blive ved med at arbejde med billedkunsten. Jeg vil hente elementer fra de to forskellige verdener og blande dem sammen.

 

Trailer

Instruktør: Kasper Skovsbøl
Producer: Claudia Saginario
Foto: Catherine Coleman 
Klip: Linda Man
Lyd: Sigrid Dpa Jensen