Åke Sandgren ny konsulent for spillefilm

ANSÆTTELSE. Det Danske Filminstituts bestyrelse har ansat Åke Sandgren som ny konsulent for spillefilm med særligt fokus på børn og unge.

Åke Sandgren starter 1. september på Det Danske Filminstitut som ny filmkonsulent med særligt ansvar for støtte til børne- og ungdomsfilm.

Åke Sandgren er uddannet instruktør fra Den Danske Filmskole i 1982. Siden spillefilmdebuten, den fabulerende børnefilm "Miraklet i Valby" (1989), har Sandgren fungeret som instruktør, manuskriptforfatter og, de seneste 13 år, som producer ved Nordisk Film.

Sandgren skrev og instruerede Dogmefilmen "Et rigtigt menneske" (2001) samt den politiske thriller "Fluerne på væggen" (2005), og han har skrevet manuskript og produceret Birger Larsens børnefilm "Superbror" (2009). Blandt Sandgrens tiltag som producer er low-budget konceptet "Director's Cut" i samarbejde med Lars Kjeldgaard. Konceptet affødte blandt andet Christoffer Boes "Reconstruction" (2003), Morten Arnfreds "Lykkevej" (2003) og Jacob Thuesen "Anklaget" (2005).

Senest har Sandgren produceret Rumle Hammerichs "Headhunter" (2009) og Annette K. Olesens "Skytten" (2013). Før filmskolen blev Sandgren uddannet i filmvidenskab ved Stockholms Universitet. Han har over årene skrevet og instrueret en række film i Sverige.

Områdedirektør for Produktion & Udvikling Claus Ladegaard siger om udnævnelsen af Åke Sandgren:

"Vi er meget glade for at kunne ansætte Åke Sandgren som ny spillefilmkonsulent for børn og unge. Åke kommer med stor erfaring fra hans virke i dansk og svensk film, og han har skrevet, instrueret og produceret en lang række film til blandt andet børn. Jeg er sikker på, at Åke kan styrke og udvikle vores indsats med at støtte film, som er relevante og interessante for børn, unge og andre ungdommelige sjæle."

Åke Sandgren afløser Rasmus Horskjær.