Albert bliver til animationsfilm

PRODUKTIONSSTØTTE. Ole Lund Kirkegaards bøger har inspireret til mange danske filmindspilninger. I dette efterår går Karsten Kiilerich i gang med en animationsfilm baseret på "Albert".

Karsten Kiilerich er i gang med forberedelserne til en ny animationsfilm om den frække, sjove dreng fra Kalleby, Albert, og hans bedste ven Egon.

Albert får nemt fristet Egon med sine mange vilde påfund, men denne gang er Egon ikke sådan at overbevise. Så Albert må bruge beskidte tricks for at få ham med på en rejse, hvor de møder sigøjnere, banditter, oversavede damer og heldigvis også en ballonskipper.

Det er M&M Productions, der stod bag live-action-børnefilmen "Albert" fra 1998, som har erhvervet rettighederne til animationsfilmen. Filmen bliver til i samarbejde med A. Film, som står for udførelsen af animationen. Teknikken vil være computer-animation i traditionel forstand, altså i 2D.

Karsten Kiilerich instruerer og har selv skrevet manuskript baseret på Ole Lund Kirkegaards bog om Albert. Tivi Magnusson og Anders Mastrup producerer for M&M Productions og A. Film. Det Danske Filminstitut har givet produktionsstøtte på 6,1 mio. kr. gennem Markedsordningen.

"Albert" går i produktion i de kommende måneder, og der er premiere i vinterferien 2015.