"Allegro" og "Adams æbler" til Sundance

Christoffer Boes "Allegro" og Anders Thomas Jensens "Adams æbler" er udtaget til Sundance Film Festival, der afholdes i starten af 2006 fra den 19. til 29. januar i Utah, USA.
"Allegro" er udtaget til festivalens internationale konkurrenceprogram World Cinema Dramatic Competition med 16 spillefilm og "Adams æbler" til serien Spectrum, som præsenterer 24 film af, hvad festivalen beskriver som "nogle af verdens mest lovende nye instruktører fra USA og resten af verden".
Robert Redford startede Sundance Film Festival i 1984 for at støtte film med højt kunstnerisk niveau, og festivalen anses nu for være en af de vigtigste platforme for spillefilm på det nordamerikanske marked.
"Allegro", der tidligere har været vist under Venedig Filmfestivalen i serien Venice Days, er blevet til efter manuskript af Christoffer Boe og Mikael Wulff, og den er produceret af Tine Grew Pfeiffer for Alphaville Pictures Copenhagen.
"Adams Æbler", der for tiden er den danske deltager i kapløbet om Oscar-nomineringen i kategorien "Best Foreign Language Film", har manuskript af Anders Thomas Jensen og er produceret af Tivi Magnusson og Mie Andreasen for M&M Productions.
I 2005 vandt Susanne Biers "Brødre" Publikumsprisen i Sundance for bedste internationale spillefilm, og det danske produktionsselskab Team Production vandt en Special Grand Jury Pris for bedste internationale dokumentarfilm med "Liberace of Baghdad" instrueret af Sean McAllister.
Sundance Film Festival: http://festival.sundance.org/2006/
"Allegro" DFI factsheet: www.dfi.dk/english/Danish+films/FeatureFilmsByDkTitle/filmFact.htm?FilmID=15647
"Adams æbler" DFI factsheet:www.dfi.dk/english/Danish+films/FeatureFilmsByDkTitle/filmFact.htm?FilmID=16143
For yderligere oplysninger, kontakt:
Det Danske FilminstitutCharlotte Appelgren, 3374 3506, charlottea@dfi.dkLars Fiil-Jensen, 3374 3559, larsf@dfi.dk