Allerede nu 4 danske film til Berlin

Med Niels Arden Oplevs nye film, "To verdener", er allerede nu fire danske film udtaget til årets Berlin Filmfestival (7.-17. februar), selv om festivalen endnu ikke er færdig med at udvælge alle film. Der er store forventninger om at se flere danske film i Berlin.
"To verdener" deltager i festivalens konkurrenceprogram for ungdomsfilm, Generation 14plus.
Filmen er baseret på en virkelig hændelse og handler om den unge pige, Sara, hvis familie alle er aktive og troende Jehovas Vidner. Pludselig slår lynet ned i hende, da hun forelsker sig i den lidt ældre Teis. Kærligheden og det ulige forhold placerer Sara over for sit livs sværeste valg, for Teis er ikke et af Jehovas Vidner. I hemmelighed mødes de to, og mens kærligheden blomstrer, må Sara kæmpe en indre kamp med sin samvittighed, tro og lidenskaber.
Filmene, der udvælges til konkurrencen Generation 14plus, har ofte den bredde og seriøsitet, der gør, at de henvender sig til både et ungt og et voksent publikum. Generation 14plus afholdes for fjerde gang og er vokset i format, så den i år flytter fra børnefilmkonkurrencen, Generation k-plus, i det gamle Vest-Berlin til egne og nye omgivelser i biografen Babylon i Berlins centrum.
Natasha Arthys "Fighter" deltager også i samme program, mens Generation k-plus har udvalgt Flemming Quist Møllers og Jannik Hastrups "Cykelmyggen og dansemyggen". På Berlinalen konkurrerer desuden den danske instruktør Ole Bendtzen med "Berlin Hair Today" om the Berlin Today Award.
Niels Arden Oplev stod bag den store publikum- og festivalsucces i 2006, "Drømmen", der også blev udvalgt til Generation i Berlin, hvor den vandt hovedprisen, Krystalbjørnen. "Drømmen" fortsatte fra festival til festival og havde, inden der var gået et år, modtaget 23 internationale priser.
"To verdener" har dansk premiere den 22. februar. Se trailer: To verdener
Berlin Filmfestivalen: www.berlinale.de DFI factsheets: To verdenerCykelmyggen og Dansemyggen Fighter
Trailers: To verdenerCykelmyggen og Dansemyggen Fighter

For yderligere oplysninger:
Det Danske FilminstitutLizette Gram Mygind, 3374 3506, lizetteg@dfi.dk Lars Fiil-Jensen, 3374 3559, larsf@dfi.dk