Alting bliver godt igen i Cannes

Christoffer Boes "Alting bliver godt igen" er udtaget til Cannes i serien Quinzaine des Realisateurs/Director's Fortnight, og dermed deltager 3 danske film i Cannes-programmet i år.

Quinzaine des Realisateurs/Director's Fortnight, et af de vigtige sideprogrammer på festivalen i Cannes, har inviteret Christoffer Boes spillefilm "Alting bliver godt igen".

"Alting bliver godt igen" havde dansk biograf-premiere for tre måneder siden, men det har ikke afholdt det rebelske sideprogram fra at vælge Boes film.

Quinzaine des Realisateurs opstod i 1969, året efter en omtumlet Cannes Festival, der var præget af maj 68-oprøret. Serien byder i år på 22 spillefilm, 2 dokumentarfilm og 9 kortfilm, og den gør en dyd ud ikke at være et egentligt konkurrenceprogram, selv om der dog er en række organisationer, der uddeler priser til film fra serien.

"Alting bliver godt igen" er Christoffer Boes fjerde spillefilm. Jens Albinus spiller filminstruktøren Jacob Falk, der en sen aften bliver involveret i et trafikuheld, hvor en mand bliver kørt ned. Af frygt for, at det skal påvirke hans kommende film og forestående adoption af et barn, flygter Falk fra gerningsstedet. Med sig får han en række billeder, manden har taget, som viser en skræmmende side af krigen i Afghanistan. Billederne er af sprængfarlig karakter for militæret og Danmark.

Christoffer Boe har tidligere deltaget i Cannes. Hans debutspillefilm, "Reconstruction", deltog i Semaine de la Critique i 2003, og den erobrede den fornemme Caméra d'Or, festivalens pris for en debutspillefilm.

Christoffer Boe har selv skrevet manuskript til "Alting bliver godt igen", og Tine Grew Pfeiffer har produceret for Alphaville Pictures Copenhagen med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Det andet store sideprogram i Cannes,  Semaine de la Critique , udmeldte i går, at Janus Metz' dokumentarfilm i spillefilmlængde "Armadillo", Daniel Joseph Borgmans kortfilm "Berik" og den svensk-dansk koproducerede spillefilm "Sound of Noise" af Ola Simonsson og Johannes Stjärne Nilsson er udtaget til Cannes. Dermed er nu tre danske film og en koproduktion i spil på dette års Cannes Festival.

Læs artiklen "What Story Are You In?" (FILM#68)

Quinzaine de Realisateurs

www.dfi.dk/cannes 

Tags: cannes 2010