Ambassadøren i hovedkonkurrence på IDFA

DOKUMENTAR. Mads Brüggers "Ambassadøren" er udtaget til hovedkonkurrencen på Amsterdam International Dokumentarfilm Festival, der begynder den 16. november.

Så er den første danske dokumentarfilm udtaget til IDFA, dokumentarfilmenes pendant til Cannes. "Ambassadøren" skal konkurrere i festivalens hovedprogram for lange dokumentarfilm.

"Diplomater kan operere langt hinsides alle kendte moralske grænser og stadig forblive respekterede medlemmer af samfundet"

I "Ambassadøren" rejser Mads Brügger til hjertet af Afrika med et diplomatpas i hånden for at afdække korruption og hemmeligt europæisk diplomati, der er med til at holde de tidligere kolonier i fattigdom.

"Diplomatrollen har jo meget tilfælles med journalist-rollen. De må opsøge alle, tale med alle, har adgang til statshemmeligheder og de mest magtfulde mennesker i et givet land, men diplomater kan operere langt hinsides alle kendte moralske grænser og stadig forblive respekterede medlemmer af samfundet," fortæller Mads Brügger i et interview i FILM#72.

Det danske publikum kan få "Ambassadøren" at se allerede fra den 5. oktober, hvor den har dansk premiere i DOXBIO.

"Ambassadøren" er produceret af Peter Engel og Carsten Holst for Zentropa med produktionsstøtte fra New Danish Screen/Det Danske Filminstitut.

IDFA melder det samlede festivalprogram ud i midten af oktober. Dansk dokumentarfilm har i mange år været stærkt repræsenteret på den betydningsfulde festival. De seneste to år har henholdsvis ti og elleve danske dokumentarfilm deltaget.

www.idfa.nl

Læs Per Juul Carlsens interview: "The Man with the Yellow Hat Gone Bad" (FILM#72, på engelsk).

Trailer