Amerikansk pris til En familie

Los Angeles rimer på Oscar. Men byen huser også en af USA's vigtige festivaler, Los Angeles Film Festival. Pernille Fischer Christensens "En familie" vandt lørdag eftermiddag festivalens hovedpris.

Fortællingen om bagerslægten Rheinwald lægger navn til Pernille Fischer Christensens "En familie", der modtog hovedprisen på Los Angeles Film Festival lørdag den 26. juni.

Betydningsfuld festival

Med sin placering i filmbyen over dem alle er Los Angeles Film Festival en af de særligt betydningsfulde festivaler i USA. Det er både en publikumsorienteret festival og en begivenhed, der giver amerikanske filmfolk mulighed for at følge med i, hvad der rører sig inden for den internationale filmkunst.

"En familie" var den ene af to danske film i hovedkonkurrencen på dette års filmfestival i Berlin, hvor den vandt den internationale filmkritikersammenslutning FIPRESCI's pris. For to uger siden modtog filmen også to priser på den portugisiske filmfestival Festroia i byen Setúbal.

Jesper Christensen som patriark

Jesper Christensen spiller filmens karismatiske patriark Rikard Rheinwald, bager og kongelig hofleverandør, der bliver alvorligt syg. Hans yndlingsdatter Ditte (Lene Maria Christensen), der egentlig var på vej til drømmejobbet i New York med kæresten Peter (Pilou Asbæk), bliver stillet over for et svært valg: Skal hun forfølge sine egne drømme eller opfylde sin fars ønske om at overtage det stolte familieforetagende?

"En familie" får dansk premiere den 28. oktober. Læs interview med Pernille Fischer Christensen i Family Entanglements fra FILM#68.

Los Angeles Film Festival 17.-27. juni

Tags: