Amerikanske anmeldere roser Paprika

INTERNATIONALT. "Applaus" er gået rent ind hos de amerikanske anmeldere, der ikke overraskende fremhæver Paprika Steens stærke præstation.

"En frygtløs tour-de-force af stjerneskuespiller Paprika Steen." Og Varietys Alyssa Simon er ikke den eneste anmelder, der gør brug af seksstjernede gloser til at fremhæve den danske skuespillers præstation i "Applaus", som netop har haft premiere i udvalgte biografer i Los Angeles og snart er ude i New York.

Hollywood Reporter, Screen Daily, Variety, IndieWire, The Chicago Sun Times og Slant Magazine er begejstrede for Steens sitrende fortolkning af den beundrede, men plagede Thea, der forsøger at genskabe kontrollen over sit liv og kontakten med sine børn efter et opslidende alkoholmisbrug. "Rystende fantastisk", "intenst og nøgent" og "hypnotisk nuanceret" lyder det samstemmende, og senest har Karen Durbin i New York Times udråbt Steens præstation som "årets bedste performance på film".

Den amerikanske distributør World Wide Motion Pictures Corp. arbejder på at få Paprika Steen nomineret som Oscar kandidat i 2011 for hendes præstation i filmen.

Martin Pieter Zandvliets debutspillefilm er skrevet af instruktøren selv sammen med Anders Frithiof August og produceret af Mikael Christian Rieks for Koncern Film. Trioen Zandvliet, August og Rieks er netop i gang med produktionen af deres næste film "Dirch" om den store danske komiker.

"Applaus" er udkommet på dvd.

Tags: Applaus