Amnesty pris til Kidnappet

PRIS. Vibeke Muasya vinder Amnesty International Award på Giffoni Film Festival.

En glad og stolt Vibeke Muasya modtog den fornemme hæder i den syditalienske by Giffoni, der huser en af verdens vigtigste filmfestivaler for børn og unge.

Fordi venskab er en menneskeret

Prisen blev bl.a. begrundet i "Kidnappets" kamp for menneskerettigheder i hele verden:

Giffoni FF

Italienske distributører er kendt for at have et godt øje til festivalens film, hvilket gør Giffoni til en god indgang til det italienske marked.

www.giffonifilmfestival.it

Undervisning-materiale

Til "Kidnappet" er der lavet et stort undervisningsmateriale, som kan benyttes gratis.

"For de følelser den vækker. Fordi venskab er en menneskeret. Fordi den minder os om at menneske rettigheder ikke respekteres overalt i verden. Fordi den opfordrer os til kæmpe imod social uretfærdighed gennem dagligt engagement, for kun, når vi står sammen i vores "nej" til vold og fattigdom, bliver budskabet stærkt."

"Kidnappet" handler om den 12-årige Simon, der rejser med sin mor på ferie til Kenya, hvor han er født. Simon er egentlig mere interesseret i fodbold end i sit fødeland. Allerede på rejsens første dag går det galt. Simon forsvinder, da han i jagten på sin elskede fodbold havner midt i Kibera, Østafrikas største slumby. Da hans mor udlover en dusør for at få Simon tilbage, er han pludselig et jaget trofæ i et af verdens fattigste lande.

Trailer: