Anders August modtager Nordisk Film Prisen

PRIS. Manuskriptforfatter Anders Frithiof August er årets modtager af Nordisk Film Prisen. Talentprisen blev overrakt ved åbningsfesten for CPH PIX i Imperial den 13. april.

Manuskriptforfatter Anders Frithiof August blev i går hædret med film- og tv-branchens største talentpris, Nordisk Film Prisen.

"Branchen har taget imod Anders August med åbne arme og vil ikke give slip på ham igen", sagde Thomas Heinesen, prisudvalgsformand og direktør for produktion og udvikling i Nordisk Film i motivationstalen. "Han er for alvor en af dem, vi tror på, der vil være med til at bringe dansk film ind i en lysende fremtid."

Nordisk Film Prisen

Nordisk Film Prisen blev stiftet i 1996 af Nordisk Film Fonden, som er en del af Egmont Fonden og desuden den største private fond med det formål at støtte og bevare dansk film og tv, kunstnerisk og teknisk.

Nordisk Film Prisen uddeles årligt for en ekstraordinær indsats inden for dansk film eller tv.

Fra 2010 er prisen blevet en talentpris, der uddeles i forbindelse med CPH PIX. Prisens størrelse er Nordisk Films alder gange 1000 kr. I 2011 udgør prisen således 105.000 kr.

Prismodtageren udpeges af et udvalg, som består af:

Thomas Heinesen (formand), Filmproducent

Jørgen Ramskov, Festivaldirektør

Kim Leona, Filmkonsulent

Annette K. Olesen, Filminstruktør

Kim Fupz Aakeson, Manuskriptforfatter

Poul Nesgaard, Filmskolerektor

Blandt Augusts værker som manuskriptforfatter er den biografaktuelle "Superclásico", som i tre uger var den mest sete film i de danske biografer. Han er også med til at bringe historien om Dirch Passer op på det store lærred med manuskriptet til storfilmen "Dirch", som har premiere til efteråret. August var medforfatter til kortfilmen "Grisen", som modtog en Oscarnominering i 2009.

Nordisk Film Prisen bliver hvert år uddelt af Nordisk Film Fonden. Udover hæderen består prisen af et pengebeløb svarende til Nordisk Films alder gange 1000 kr. I år altså 105.000 kr.