Anders Riis-Hansen ny dokumentarfilmkonsulent

KONSULENT. Anders Riis-Hansen bliver ny konsulent for dokumentarfilm på Det Danske Filminstitut.

Det Danske Filminstituts bestyrelse har efter indstilling fra Rådet for Kort- og Dokumentarfilm ansat Anders Riis-Hansen som ny konsulent for dokumentarfilm.

Anders Riis-Hansen kommer med 30 års erfaring fra film- og tv-branchen, hvor han senest har været producent og instruktør i selskabet Hansen & Pedersen Film & Fjernsyn. Han har instrueret markante dokumentarfilm som "Cirkusdynastiet" og "Blekingegadebanden" og har i to perioder været redaktør i Danmarks Radios chefredaktion. Vejen ind i branchen gik via Ungdomsredaktionen og B&U-afdelingen, hvorfra Anders Riis-Hansen blev hentet til DR's Dokumentargruppe.

"Vi er meget glade for at kunne ansætte Anders Riis-Hansen som konsulent for dokumentarfilm. Anders kommer med en lang og bred erfaring fra den danske film og tv-branche. Han har arbejdet som instruktør, tilrettelægger, konsulent, producent og redaktør – og de mange og forskelligartede erfaringer vil være vigtige i det fortsatte arbejde med at udvikle og støtte dansk dokumentarfilm," siger Claus Ladegaard, direktør for Filmstøtte på Det Danske Filminstitut.

Anders Riis-Hansen siger om sin nye stilling:

"Dokumentargenren har gennem de sidste mange år været kendetegnet ved en kolossal gennemslagskraft, både herhjemme og ude i den store verden, hvor vi er berømmet for vores mange talenter og fantastiske fortællinger. Det siger sig selv, at det er en kæmpe ære at skulle stå på skuldrene af det arbejde. Jeg vil gøre mit allerbedste for at fastholde dokumentarens solide placering. Det tror jeg sker bedst ved at skabe et rum af tillid, hvor der altid er plads til fornyelse, og hvor vi kan blive ved med at overraske."

Som dokumentarfilmkonsulent på Det Danske Filminstitut bliver det Anders Riis-Hansens primære opgave at varetage den kunstneriske vurdering af ansøgninger om udviklings- og produktionsstøtte og indstille egnede projekter til godkendelse.

Anders Riis-Hansen afløser Helle Hansen og tiltræder den 1. september 2016.