Anders W. Berthelsen i ny komedie

PRODUKTIONSSTØTTE. "Comeback" er titlen på Natasha Arthys nye film, der i disse dage optages on location i København og Randers.

Anders W. Berthelsen har i Natasha Arthys "Comeback" hovedrollen som komikeren Thomas Vang, der må erkende, at han ikke kan leve hele sit liv som en drengerøv.

Thomas har smadret sin karriere og vil gøre alt for at komme tilbage på toppen. Om han så må nøjes med at varme op for vennen, den succesfulde Mads Andersen, skal al energi sættes ind på at få karrieren på rette køl igen. Men hans rapkæftede teenagedatter Frederikke dukker pludselig op ud af glemslens tågede slør, og der bliver nu for alvor vendt op og ned på hans liv. Hun gør alt, hvad hun kan for at sabotere hans drømme, og inden Thomas helt forstår, hvad der har ramt ham, styrer han direkte mod den sikre afgrund. Kun Frederikke kan redde ham.

Fakta

Regional filmstøtte

Filminstituttet yder støtte til regionale filmproduktioner for at sikre, at dansk film fortæller historier fra alle egne af landet, og at udviklingen af produktionsmiljøer foregår i hele landet.

Støtten er baseret på det grundprincip, at filmens historie og kunstneriske idé afgør, hvor filmens skal produceres.

Støtten skal afhjælpe de øgede omkostninger ved filmoptagelser og efterarbejde uden for hovedstadsområdet til for eksempel transport, rejsetid, ophold, diæter.

Støtten kan tildeles både spillefilm og dokumentarfilm – herunder kortfilm og talentfilm – og kan anvendes til både udvikling og produktion. Støtten er ikke afhængig af regional medfinansiering.

Samlet skal der i filmaftale-perioden 2011-2014 anvendes minimum 28 millioner kroner til formålet.

Læs mere om regional filmstøtte.

Rollen som kollegaen Mads spilles af Peder Thomas Pedersen (tidligere dj og P3-radiovært kendt fra Gramsespektrum, Aggressiv Amar og Osman & Jeppe), og i de øvrige roller ses blandt andet Sarah-Sofie Boussnina, Peter Frödin, Benedikte Hansen, Roberta Reichhardt, Maria Rossing, Filippa Suensson og Tina Gylling Mortensen.

Manuskriptet er skrevet af Hallgrimur Helgason og bearbejdet af komikeren Jacob Tingleff og instruktør Natasha Arthy. Morten Kaufmann producerer for Toolbox Film i koproduktion med Grimworks og Deluca Film med støtte fra Det Danske Filminstitut med 6,1 mio. kr. ved filmkonsulent Steen Bille og 1,0 mio. kr. i Regionalstøtte. Filmen produceres i samarbejde med DR Filmklubben, Den Vestdanske Filmpulje, Randers Kommune, Beofilm Post Produktion, Filmgear og Nordisk Film Biografdistribution.

"Comeback" får biografpremiere i 2015.