Anders W. Berthelsen på optagelse i Brasilien

New Danish Screen har givet produktionsstøtte til brasiliansk-fødte Carlos Oliveiras danske spillefilmdebut "Rosa Morena".

Thomas er en mand i fyrrerne. Hans højeste ønske er at blive far. Men Thomas er homoseksuel og får nej til at adoptere et barn i Danmark. Han tager til Brasilien for at besøge en gammel ven og komme væk fra sine bekymringer. Her opdager han, at kvinder i nød sælger deres børn. Thomas laver en aftale med den unge kvinde Maria om at købe hendes ufødte baby. Det, der skulle have været en simpel transaktion, udvikler sig til et varmt, men kompliceret forhold mellem de to. Thomas befinder sig pludselig i et svært dilemma: Skal han tilgodese sine egne behov? Eller give efter for sin nagende tvivl om det moralsk forsvarlige i at købe et andet menneske?

"Rosa Morena" er en historie om sorg, egoisme og mistro, om adoption - legal og illegal - om imperialisme, globalisering og forestillingen om den "ægte kernefamilie".

Instruktøren Carlos Oliveira er født i Brasilien, har læst filmvidenskab og uddannet sig som instruktør på den alternative filmuddannelse Super16. Morten Kirkskov har skrevet manuskriptet i samarbejde med Carlos Oliveira og Jens Dahl.

Anders W. Berthelsen spiller hovedrollen som Thomas. Desuden medvirker David Dencik og Iben Hjejle, samt Bàrbara Garcia, Viviane Pasmanter og Pablo Rodrigues.

Astrid Hytten producerer for Fine & Mellow i koproduktion med det brasilianske produktionsselskab Ginga Eleven Films. Det er folk herfra, der stod bag den Oscar-nominerede spillefilm "City of God", hvis instruktør Fernando Meirelles sammen med Thomas Gammeltoft er executive producere på "Rosa Morena".

New Danish Screen har støttet filmen med 4,7 mio. kr.
Optagelserne er netop nu i gang i Sao Paolo, Brasilien.