Angel Films modtager Pråsen

BØRN. Angel Films får Pråsprisen for de inspirerende og anderledes film, de præsenterer et dansk publikum for.

Pråsprisen, der uddeles én gang om året af Danske Børne- og Ungdomsfilmlubber, gives til en person eller en institution, som har gjort eller gør en særlig indsats for at udbrede kvalitetsfilm til børn og unge i Danmark. I weekenden modtog Angel Films prisen.

Særligt fremhæver Kim Bruun, formand for DaBUF, initiativet Rabalder Bio som en væsentlig årsag til valget af Angel Films. Rabalder Bio har til formål at skabe synlighed og bevågenhed om børnefilm, der under normale omstændigheder ikke ville komme i dansk distribution.

DaBUF og Pråsen

I mere end 60 år har Danske Børne- og Ungdomsfilmlubber DaBUF været landsforening for børne- og ungdomsfilmklubber i hele landet. Grundlæggende mener de frivillige i DaBUF, at den kulturelle opdragelse af børn er for værdifuld til at være overladt til kommercielle markedskræfter.

Siden 1983 har DaBUF uddelt Pråsprisen til så forskellige personligheder som Ulrich Breuning, Wikke & Ramussen, Søren Kragh--‐Jacobsen og sidste år Jannik Thai Mosholt der er manuskriptforfatter til blandt andet den aktuelle "Rejsen til fjerkongens rige".

www.dabuf.dk 

 Med æren følger en illustration og en check på kr. 10.000 doneret af Foreningen til Søfartens Fremme, Det blå Danmark, samt en indtrængende opfordring fra DaBUF om, at alle mennesker i Danmark valfarter til biograferne for at se de fremragende film, Angel Films tilbyder.

 Distributionschef i Angel Films Peter Sølvsten Thomsen takker for hæderen:

 "At komme i klasse med filminstruktør Søren Kragh Jacobsen og Troldspejlets Jakob Stegelmann, når det drejer sig om at gøre noget inden for børnefilmområdet, er stort og en kæmpe anerkendelse af vores indsats."

 Angel Films er et uafhængigt dansk filmselskab med egen produktion og ikke mindst en omfattende import af film.

Tags: Pråsen