Animation i Viborg

ANIMATION. Viborg Animations Festival løber af stablen fra 26. september til 2. oktober og byder på gratis tegnefilm, Drive-in Bio, Game Expo og konference om animation og undervisning. 

Viborg Animations Festival fejrer animationens mangfoldige potentiale og indbyder til et væld af begivenheder i Viborg og omegn. Blandt andet kan man komme til foredrag med tegner og forfatter Peter Madsen, se en udstilling om "Sangen fra havet" og afprøve Virtual Reality-teknologi på festivalens Game Expo.

Festivalen har også masser af film på programmet, hvor man kan komme gratis i biografen og se film som "Den lille prins", "Anomalisa", "Fantomdrengen" og "Zootropolis", den sidste vises også til Drive-in Bio den 1. oktober.

Derudover har 32 skoleklasser, i samarbejde med Animated Learning Lab, selv været i gang med at producere animationsfilm. ALL har fokus på brug af animation som redskab til undervisning og læring. Filmene vises i løbet af oktober, og seks nominerede klasser inviteres til prisoverrækkelse i biografen. 

Animated Learning

I forbindelse med Viborg Animations Festival afholdes fire konferencer, der sætter fokus på animation i sammenhæng med blandt andet sundhed, læring og spil. En af disse er læringskonferencen Animated Learning, hvor instruktør- og skuespilsduoen Wikke og Rasmussen er moderatorer og oplægsholdere. 

Temaet for årets konference er: Film- and Media Literacy – et værktøj i 21st Century Learning Skills. Konferencen sætter fokus på at udvikle strategier for indlæring baseret på børn og unges kommunikation og brug af medier. 

Festivalen har modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs mere om festivalen og se programmet for de mange events: Viborg Animations Festival.