The Animation Workshop – 25 år

JUBILÆUM. Tirsdag den 1. oktober har The Animation Workshop i Viborg budt på animation af høj international klasse i 25 år. Dagen fejres med reception og en jubilæums-dvd med de bedste film fra skolens første levetid. 

Oprindeligt startede The Animation Workshop i Viborg ud som et aktiveringstilbud til utilpassede kreative sjæle. Nu, 25 år efter, har skolen i den jyske provinsby udviklet sig til en internationalt anerkendt skole for animation, hvor studerende fra hele verden undervises af fagfolk fra spydspidser som Pixar, Aardman og Dreamworks.

Fra Viborg til Cannes og Annecy

The Animation Workshop tiltrækker ikke bare stærke kræfter fra udlandet. Elevernes film møder også stor opmærksomhed på de internationale animationsfestivaler. I 2012 blev "Slug Invasion", en humoristisk kortfilm, hvor en flok dræbersnegle drager i krig mod en ældre dame, udtaget til Cannes' program for filmskolefilm. Samme år var skolen repræsenteret med tre film i Annecy, "Space Stallions", "Seven Minutes in the Warsaw Ghetto" og en reklamefilm for Dyrenes Beskyttelse.

The Animation Workshop

The Animation Workshop tilbyder en lang række kurser, der strækker sig fra bacheloruddannelser og EU-støttede masterclasses til efteruddannelseskurser og intensive weekendkurser i klassisk tegning.

På bachelordelen tilbyder skolen tre linjer; Karakteranimation, Computer Graphic Arts og Grafisk Fortælling, eller i folkemunde Tegneserieuddannelsen.

Open Workshop er en afdeling under The Animation Workshop, der fungerer som et talent- og projektudviklingscenter for animation, film, grafiske fortællinger, spil og musik.

Læs mere på The Animation Workshops hjemmeside

Jubilæums-dvd’en

Følgende film optræder på jubilæums-dvd’en og kan pånær to også ses på Vimeo.

"Fishing with Spinoza"
"Drawpoker"
"Leit Motif"
"Trainbombing"
"Elk Hair Caddis"
"Out of a Forest"
"Last Fall"
"Captain Awesome"
"The Saga of Biorn"
"The Backwater Gospel"
"Slug Invasion"
"Space Stallions"
"Ride of Passage"
"The Reward"
"Under the Fold" 
"The Guest"
"White Tape"
"Story of Animation"
"12 Drawings a Day" 
Office Noise
Goutte d'Or

 

"Siden 1988 har animation udviklet sig fra at være en nichekunstart til at være en nøglefærdighed i medieverdenen. The Animation Workshop er vokset sammen med branchen her i Danmark, og vores studerende indtager i dag vigtige roller både i den danske og internationale animationsverden. Det har været – og er – fantastisk at følge den udvikling," siger Morten Thorning, der siden begyndelsen i 1988 har besiddet stillingen som studierektor på The Animation Workshop.

Reception og jubilæums-dvd

25-års jubilæet bliver fejret med en reception den 1. oktober, som vil byde på "skåltaler, nøgletaler, hyldesttaler, tegnefilmsmusik, klip fra gamle dage, sprøde snacks, våde drikkevarer og godt selskab i lange baner". The Animation Workshop udgiver ved samme lejlighed en jubilæums-dvd med nogle af de bedste film fra skolens elever.  

Tid: 1. oktober 2012 kl. 15-18
Sted: Studenterhuset 111, Ammunitionsvej 1, 8800 Viborg