Animationspris i Odense kvalificerer til Oscar-indstilling

OSCAR. Fra 2015 giver hovedprisen i animationskonkurrencen ved Odense Internationale Filmfestival mulighed for deltagelse i kapløbet om én af Hollywoods eftertragtede gyldne statuetter.

Danmarks største kortfilmfestival, Odense Internationale Filmfestival, blev i 2013 den første Oscar-kvalificerende danske festival og kan dermed sende sine vinderfilm direkte videre til The Academy Awards Short Film-kategorien. 

Hidtil har to film, den bedste nationale og den bedste internationale, været sikre på at blive vurderet af The Academy's Short Film and Feature Animation Branch, som er første skridt til en Oscar-nominering. Fra 2015 vil vinderfilmen fra animationskonkurrencen også blive vurderet i Hollywood. 

Børge Ring Prisen

Animationsprisen på Odense International Filmfestival hedder Børge Ring Prisen og er Danmarks største animationspris. Prisen er blevet uddelt af Animationssammenslutningen ANIS på Odense Internationale Film Festival siden 2007.

Prisen er opkaldt efter den danske animatorpionér Børge Ring (f. 1921), der med stor musikalitet og poesi i sin streg har gjort sig bemærket i internationale animationsproduktioner som "Asterìx" (1968-1989) og danske nyklassikere som "Valhalla" (1986).

Børge Ring var i 1984 den første danske instruktør til at modtage en Oscar, hvilken han fik for sin animerede kortfilm "Anna & Bella".

Festivalleder ved Odense Internationale Film Festival Birgitte Weinberger:

"Festivalen har jo animation i sin DNA – de allerførste udgaver fra 1975-83 var faktisk udelukkende helliget tegne- og dukkefilm, og animationsfilmen i alle dens afskygninger har lige siden stået OFFs hjerte nær! Akademiet anerkender denne historie med deres udnævnelse i dag."

Formand for Animationssammenslutningen ANIS Søren Fleng:

"Dansk animation kan allerede nu ses i de største Hollywood-film samt i nogle af verdens mest populære spilproduktioner. Det er en branche med et helt enormt vækstpotentiale, hvis ellers vi formår at spille vores kort rigtigt."

Odense Internationale Filmfestival løber af stablen 24. – 31. august 2015. Der åbnes for tilmelding af film til OFF15 fra d. 20. januar 2015.

www.filmfestival.dk