Anna Emma Haudal filmer Venuseffekten

NY FILM. Instruktør og manusforfatter Anna Emma Haudal fik sit gennembrud med DR-serien 'Doggystyle'. Nu tager hun hul på sin første spillefilm, 'Venuseffekten', om 25-årige Liv, der prøver at finde vej til kærligheden og sig selv. Der er dansk premiere i december 2021.

Anna Emma Haudal og selskabet Motor har netop indledt optagelserne til den romantiske komedie 'Venuseffekten', der både er skrevet og instrueres af Haudal.

'Venuseffekten' markerer Haudals spillefilmdebut og kommer i kølvandet på instruktørens roste ungdomsserie på DR, 'Doggystyle', som hun modtog en Robert for.

I filmen følger vi 25-årige Liv, der bor i provinsen og stadig ikke har klippet navlestrengen til forældrene. Hun bruger det meste af sin tid på familiens gartnergård og har ikke fundet sig selv endnu. Men da hun helt uforberedt forelsker sig i den kaotiske og eventyrlige Andrea, vender det op og ned på hele hendes liv. Hun er splittet mellem trygheden hos forældrene på gartnergården og det spændende storbyliv med Andreas progressive venner. Og da tingene samtidig tager en højst uventet drejning i familien, må Liv én gang for alle finde ud af, hvem hun er, og hvor hun hører til.

Josephine Park, der modtog en Robert for sin rolle i 'Doggystyle', spiller Andrea, og som Liv ses Johanne Milland i sin første store filmrolle. Desuden medvirker Lars Mikkelsen og Sofie Gråbøl som forældrene, mens Morten Hee Andersen spiller Livs bror.

'Venuseffekten' produceres af Lise Orheim Stender og Rikke Lassen for Motor med støtte fra Det Danske Filminstitut via konsulentordningen, FilmFyn og DR. Scanbox Entertainment står for den danske distribution af filmen, der får premiere den 25. december 2021.