Anthony Dod Mantle hædres i Tyskland

PRIS. Filmfotograf Anthony Dod Mantle modtager Marburg Camera Award 2011. Det sker i forbindelse med den 13. udgave af Marburger Camera Talks, der afholdes 4. og 5. marts.

Anthony Dod Mantle pryder i år plakaten for Marburger Camera Talks, en årlig begivenhed, der sætter fokus på filmfotografernes kunstneriske indsats.

Dod Mantle, der er uddannet filmfotograf fra Den Danske Filmskole, fik sit store internationale gennembrud med Thomas Vinterbergs "Festen". Den og flere af højdepunkterne fra karrieren, bl.a. von Trier-filmene "Dogville" og "Antichrist", vises i forbindelse med begivenhederne i Marburg i en retrospektiv serie med værker, han har filmet.

Hædersgæsten vil få overrakt festivalens prestigefyldte Marburg Camera Award den 4. marts, og han vil selv være til stede i de to dage, hvor hans film er udgangspunkt for foredrag og debatter med kolleger, filmkritikere, forskere og publikum.

Dod Mantle vandt i 2009 en Oscar for sit arbejde på Danny Boyles "Slumdog Millionaire", og deres samarbejde fortsatte på Danny Boyles seneste værk "127 Hours". De to film vises også i Marburg.

http://www.online.uni-marburg.de/kamerapreis/en 

MKP2011-Plakat-web