Antichrist er løs

Triers film bliver godt modtaget af filmpublikummet i flere lande.

"Antichrist" har nu haft sine første nationale premierer efter verdenspremieren i Cannes, hvor filmen delte vandene i en grad, så man kunne vade tørskoet  mellem dem, der på den ene side hadede filmen, og dem der var  begejstrede og rystede.

Overblik over, hvordan filmen går efter de første premierer

Danmark, premiere 20. maj med 17 kopier
Filmen blev set af 16.300 i første 5 dage, trods de få kopier, og er på 3 uger set af mere en 43.000. Langt de fleste anmelderne har været begejstrede.

Italien, premiere 22. maj med 123 kopier
20.000 så filmen i første weekend. Og filmen er set af 75.000 efter godt 2 uger.

Polen, premiere 29. maj med 45 kopier
Kritikerne var negative, men publikum har taget godt mod filmen, der blev set af 30.000 I den første weekend.

Frankrig, premiere 3. juni  med 119 kopier
Filmen er efter de første 5 dage set af 50.000. Der er efterspørgsel efter flere kopier, så kommer yderligere 20 kopier i omløb. 

Finland, Norge og Sverige, premiere 5. juni med i alt 22 kopier i de tre lande
Filmen er set af godt 5.000 i de tre lande tilsammen i første weekend og har delt anmelderne, der giver både bund- og topkarakterer.

Næste fastlagte premiere er i Spanien, hvor filmen åbner den 21. august. Derefter fortsætter den i Rusland, Tyskland, Brasilien, Holland og Rumænien.

Bloody Mary med ål - i Imperial
Filmen kan for øvrigt ses ved en særlig midnatsvisning på Imperials store lærred næste fredag, den 19. juni, hvor Peter Ålbækog og Peter Hjort – den sidste har lavet visual effects og story board –  fortæller, hvordan filmen blev til. Der bydes på Bloody Mary fra kl. 23.30, og filmen indledes kl. 23.59.

Von Triers ni ofre - i Cinemateket
Cinemateket præsenterer i denne måned serien 'Von Triers ni ofre', og her kan  man se "ni uforglemmelige film af dansk films normbryder nummer ét. Film fyldt med afsporede idealister, moralske dilemmaer og martyrier, der rusker i tårekanalen." Filmene er "Dogville", "Dancer in the Dark", "Europa", "Breaking the Waves", "Manderlay", "Epidemic", "Forbrydelsens element", "Idioterne" og tv-filmen "Medea".  http://www.dfi.dk/cinemateket/Program/Seriebeskrivelse.htm?id=4380

Lidt holdninger
På IMDB har 1.264 voteret om filmen, der får en høj placering på 7.8 point ud af 10. 

IMDB's oversigt over internationale anmeldelser

Den amerikanske anmelder Roger Ebert har gjort sig længere overvejelser om filmen og dens modtagelse, og han konkluderer, at Trier er "one of the most heroic directors in the world, uncompromising, resolute": http://blogs.suntimes.com/ebert/2009/05/a_devils_advocate_for_antichri.html