Applaus vinder pris på amerikansk festival

Paprika Steens skuespil i Martin Zandvliets "Applaus" vandt stor pris på den netop afholdte Hamptons International Film Festival 2009. Og Cyron Melville fik ved samme lejlighed gode råd af Sharon Stone.

Det var Paprika Steens portræt af en afdanket skuespillerindes kamp for at genvinde kontrollen med sin tilværelse, der overbeviste festivaljuryen. De kvitterede med prisen ’Special Jury Award for Outstanding Achievement by an Actor’.

Martin Zandvliets ”Applaus”, der havde amerikansk premiere på festivalen, fik desuden prisen for bedste kvindelige skuespiller ved den anerkendte Karlovy Vary International Film Festival i Tjekkiet i år og har senest imponeret ved filmfestivaler i Toronto og i London.

Med på festivalen, men uden for konkurrence, var desuden Morten Gieses "Vanvittig forelsket", Annette K. Olesens "Lille soldat" og Ole Bornedals "Fri os fra det onde".
 

Shooting Stars og Sharon Stone

Cyron Melville, der spiller over for Sara Hjorth i Morten Gieses "Vanvittig forelsket", blev ved Berlin International Film Festival udvalgt som 'Shooting star'. Det er et europæisk initiativ, der sætter fokus på Europas bedste unge skuespillere og får dem ud i verden. Formålet er at profilere europæisk film internationalt.

På Hamptons International Film Festival præsenterede tre 'shooting stars', heriblandt Cyron Melville, deres film, deltog i paneldiskussioner og mødtes med folk fra den amerikanske filmindustri.

Sharon Stone, der på festivalen fik prisen 'Outstanding Achievement in Acting', var mentor for programmet og understregede, at hun bestemt så store ting forude for de unge skuespillere. Hun tog sig også tid til at forklare vigtige aspekter af skuespilsfaget og hvordan man håndterede branchens krav. Paprika Steen mødtes også med Sharon Stone på festivalen.

Hamptons International Film Festival, der i år blev afholdt for 17. gang, har markeret sig som en vigtig festival for independent film – både spille-, kort- og dokumentarfilm. Se mere på www.hamptonsfilmfest.org.

 

 

 

Sharon Stone møder Shooting Stars