Arcel laver historisk kærlighedsdrama

PÅ OPTAGELSE. Mads Mikkelsen spiller Struensee i "Dronningen og livlægen", der netop er gået i optagelse i Tjekkiet.

"Dronningen og livlægen" tager udgangspunkt i det trekantsdrama mellem Christian VII, hans tyske livlæge Johann Struensee, og den unge dronning Caroline Mathilde, som udspillede sig i starten af 1770’erne.

Filmen har i hovedrollerne Mads Mikkelsen som Johann Struensee, Alicia Vikander som Caroline Mathilde og Mikkel Boe Følsgaard som Christian VII. Desuden medvirker Trine Dyrholm, David Dencik, Bent Mejding, Cyron Melville, Thomas Gabrielsson, Laura Bro, Rosalinde Mynster, Søren Malling, Søren Spanning og John Martinus.

Filmen optagelses i Tjekkiet, hvor der stadig findes gader, som kan tilbageføres til 1700-tals æstetik, mens det historiske Christiansborg genopbygges digitalt til filmen.

Nikolaj Arcel har skrevet manuskriptet sammen med Rasmus Heisterberg, som han tidligere har tidligere samarbejdet med på bl.a. "Kongekabale", "De fortabte sjæles ø", "Fighter" og "Sandheden om mænd".

Rasmus Videbæk er fotograf, Niels Sejer scenograf og Manon Rasmussen står for kostumedesign. Mikkel E. G. Nielsen og Kasper Leick klipper filmen.

"Dronningen og livlægens" produceres af Meta Louise Foldager, Peter Aalbæk Jensen og Sisse Graum Jørgensen for Zentropa i samarbejde med Trollhättan Film AB og Film i Väst i Sverige, Sirena Film i Tjekkiet og Zentropa Entertainments Berlin. "Budgettet" er på 45,5 mio. kr. Det Danske Filminstitut støtter med 7,5 mio. kr. via 60-40-ordningen.

Filmen har premiere herhjemme den 15. marts 2012.