Argentinsk Oscar-vinder får premiere

Med den Oscar-vindende spillefilm "Øjnenes hemmelighed" er der en enestående mulighed for at se argentinsk thriller-drama i danske biografer.

Da den argentinske "Øjnenes hemmelighed" vandt prisen for bedste ikke-amerikanske spillefilm ved Oscar-uddelingen, var det foran så prominente film som Michael Hanekes "Det hvide bånd" og Jacques Audiards "Profeten". Nu kan publikum selv bedømme, når filmen får premiere i danske biografer torsdag 29. april 2010.

"Øjnenes hemmelighed" handler om den pensionerede kriminalretsmedarbejder Benjamin Espósito, der har besluttet sig for at skrive en bog om en uopklaret kriminalsag tilbage fra 1974. Dengang fandt han en smuk ung kvinde voldtaget og myrdet i hendes hjem, og sagen har siden naget ham. Efterforskningen bliver en personlig besættelse, der kompliceres yderligere af hans hemmelige beundring af den unge kriminalchef Irene Menéndez Hastings. Samtidig viser sagen sig at have forbindelse til 1970’ernes argentinske militærjuntadiktatur.  

Fakta

Filminstituttet giver støtte til import og lancering af kunstnerisk værdifulde film, som trods åbenlyse og anerkendte kunstneriske kvaliteter, sandsynligvis ikke ville blive vist i danske biografer under normale markedsmæssige vilkår. Der gives importstøtte til ca. 20 film om året.

DR2's Premiere udvalgt filmen som Ugens Anbefaling. Værterne Tea Lindeburg og Kasper Bering Liisbergs tildelte fem stjerner og var enige om, at det argentinske thriller-drama er en overraskende film, der både taler til hjertet og til krimi-genet.

"Øjnenes hemmelighed" får premiere i Dagmar Teatret, Grand Teatret, Kinopalæet, Øst for Paradis og Metropol i Århus.

Filmen er importeret af Sandrew Metronome med importstøtte fra Det Danske Filminstitut.