Armadillo får fire Emmy-nomineringer

EMMY. "Armadillo" har fået ikke mindre end fire nomineringer til den fornemme Emmy Award, der bliver uddelt den 1. oktober i New York.

Emmy uddelingen er tv-branchens mest prestigefyldte prisfest, og "Armadillo" skal dyste mod nyheds-, aktualitets- og dokumentarprogrammer fra hele verden. Filmen er nomineret i kategorierne:

  • Best Documentary

  • Outstanding Continuing Coverage of a News Story- Long Form

  • Outstanding Individual Achievement in a Craft: Cinematography – Documentary and Long Form  til fotograf Lars Skree

  • Outstanding Individual Achievement in a Craft: Editing – Documentary and Long Form  til klipper Per K. Kirkegaard


  •  

"Jeg er pavestolt af hele det hold, der har været med til at skabe "Armadillo". Og i denne sammenhæng er jeg selvfølgelig fuld af lykønskninger til filmens fotograf Lars Skree og filmens klipper Per K Kirkegaard, der begge er nominerede for hhv bedste fotografi og bedste klip", siger instruktør Janus Metz.

Producer Ronnie Fridthjof tilføjer: "Det er en drøm, der går i opfyldelse! Vi arbejder lige nu på en kæmpe TV-serie (Heartless), som vi gerne vil sælge i USA, så denne nominering kunne ikke komme på et bedre tidspunkt. Det vil helt sikkert åbne en masse døre."

Med de fire nomineringer er "Armadillo" den dokumentarfilm med flest nomineringer til den eftertragtede tv-pris.

Dokumentarfilmen følger en deling danske soldater i krig i Afghanistan.  Den går helt tæt på de to unge soldater Mads og Daniel, som drager i krig for første gang. Filmen skildrer de menneskelige konsekvenser det har, når man som ungt menneske sendes i krig og idealerne møder virkeligheden.

Siden premieren i på Filmfestivalen i Cannes i 2010, hvor "Armadillo" vandt publikumsprisen har filmen turneret til adskillige internationale festivaler med priser på blandt andet London Film Festival i 2010 og på Den Internationale Film Festival for Samtidskunst i Moskva i 2010. I marts 2012 vandt instruktør Janus Metz Billed-Bladets TV-Guld-pris for Årets Bedste TV-Dokumentar.

"Armadillo" er produceret af Ronnie Fridthjof og Sara Stockmann for Fridthjof Film efter original idé af Kasper Torsting og med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Michael Haslund-Christensen.

Emmy Awards