Armadillo-nominering i Amsterdam

IDFA. Janus Metz' "Armadillo" er nomineret til en Doc U! Award på Amsterdams internationale dokumentarfilmfestival, IDFA.

På dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam udvælger en gruppe unge hvert år en række film fra festivalens store program til en særlig ungdomsserie. Janus Metz' Cannes-vinder "Armadillo", som turnererer verden rundt og også herhjemme har vist, at den kan trække et stort publikum i biografen, fandt nåde for det unge publikums øjne og var en af de ni film, der blev udtaget til Doc U! Competition.

Onsdag aften den 24. november blev årets nomineringer på IDFA præsenteret, og mens de danske film i festivalens andre serier ikke opnåede en placering, blev "Armadillo" nomineret til en Doc U! Award.

Michael Madsens "Into Eternity" er stadig aktuel i festivalens nye konkurrenceserie Green Screen Competition med film, der fokuserer på mennesker og miljø. I den serie bliver der ikke foretaget nomineringer.

På festivalen har der været stor interesse for de danske film, meddeler festival manager Anne Marie Kürstein fra Det Danske Filminstitut, og for mange var det umuligt at få billetter til visningerne af Eva Mulvads "Det lette liv" og Frank Piasecki Poulsens "Blod i mobilen", der begge deltog i hovedprogrammet med film i spillefilmslængde.

Janus Metz var fredag den 19. november inviteret til at tage ordet i en af de "talks", der finder sted på det daglige IDFA Talk Show hver aften. Et uddrag kan ses.

Prisuddelinger finder sted fredag den 26. november.

IDFA nomineringer