Armadillo til Karlovy Vary

Sommerens store festival i Karlovy Vary (2.-10. juli) er et vigtigt udstillingsvindue for dansk film – i år med deltagelse af Cannes-vinder "Armadillo" i dokumentarfilmkonkurrencen og tre film i festivalens sideprogrammer.

Spabyen nogle hundrede kilometer vest for Prag er vært for mere end 200 film, når en af verdens ældste festivaler, Karlovy Vary Film Festival, løber af stablen 2.-10. juli.

Janus Metz' dokumentar "Armadillo", der vandt den fornemme kritiker-pris i Cannes, er udtaget til festivalens dokumentarfilmkonkurrence. Filmen om de danske soldater i Afghanistan har været en publikumsmagnet i de danske biografer – næsten 90.000 har købt billet siden premieren den 27. maj.

Nikolaj Steens instruktørdebut "Oldboys" om den strandede oldboy Vagn i Sverige får sin internationale premiere i Another View-programmet, som også har udvalgt Tobias Lindholm og Michael Noers fængselsdrama "R". Endelig vises Thomas Vinterbergs "Submarino" i Horizons-programmet.

Festivalen i Karlovy Vary er en af de vigtige platforme for den internationale lancering af dansk film, som tidligere har høstet fornem hæder på festivalen: Sidste år modtog Paprika Steen prisen for Bedste Kvindelige Skuespillerinde for sin hovedrolle i "Applaus", og i 2008 gik festivalens hovedpris til Henrik Ruben Genz' "Frygtelig lykkelig".

Karlovy Vary International Film Festival 2.-10. juli 2010

Tags: Armadillo