Armensk-dansk koproduktion til London

FESTIVAL. Den armenske koproduktion "I'm Going to Change My Name" af Maria Saakyan er på vej til London for at deltage i London Film Festival den 10.-21. oktober. Filmen er blevet til i samarbejde med danske Oscar Film.

London Film Festival er den største af slagsen på de britiske øer med 225 spille- og dokumentarfilm i årets program. Denne gang præsenteres publikum i den engelske hovedstad for et flot dansk line-up med fire spillefilm, en kortfilm og tre koproduktioner. 

"Instruktør Maria Saakyan har potentiale til at blive en af de helt store arthouse-filminstruktører i Europa" - Anders Skotlander, producer

I'm Going to Change My Name

En af koproduktionerne er noget så sjælden som en armensk-dansk-russisk-tysk koproduktion. I det poetiske drama "I'm Going to Change My Name" møder vi 14-årige Evridika, der bor sammen med sin mor Sona i den lille armenske by Alaverdi. Evridika kender ikke sin far, og Sona er dirigent for et verdensberømt kor, så hun er ofte væk hjemmefra. Evridika føler sig forsømt og ensom og er kun i kontakt med omverdenen via sin mobil og sin computer. Evridika synker dybere og dybere ind i ensomheden og ser ingen grund til at leve, indtil hun møder den ældre Pyotr, som ændrer hendes livssyn.

"Der er tale om en rigtig festivalfilm med masser litterære, musikalske og mytologiske henvisninger. Filmen formår at fortælle på rigtig mange planer og endda holde sammen på dem," siger filmkonsulent på Det Danske Filminstitut Steen Bille, som har støttet produktionen af filmen.

Med sin debutfilm "The Lighthouse" fra 2007 har Maria Saakyan allerede gjort sig bemærket på flere europæiske filmfestivaler bl.a. i Rotterdam, London, San Paulo, Pesaro og Split. "I'm Going to Change My Name" er instruktørens anden spillefilm, og hun arbejder i øjeblikket på sin tredje.  

"Instruktør Maria Saakyan har potentiale til at blive en af de helt store arthouse-filminstruktører i Europa, og da jeg læste manuskriptet, valgte jeg med det samme at gå ind i projektet. Det er den første dansk-armenske koproduktion nogensinde, og vi er virkelig glade for, at projektet lykkedes," siger den danske producent Anders Skotlander, der producerer for danske Oscar Film.

"I'm Going to Change My Name" vises på London Film Festival den 12. og 14. oktober i ICA Cinema.

De andre danske film på festivalen er Thomas Vinterbergs "Jagten", Tobias Lindholms "Kapringen", Mads Matthiesens "10 timer til Paradis", Christian Dyekjærs "Fuglejagten", Jacob Leys "Isblomstens Hemmelighed", Daniél Espinosas svensk-tysk-danske "Snabba Cash" og Sarah Gavrons engelsk-dansk-grønlandske "Village at the End of the World".

London Film Festival

Se trailer: