The Assassin i biograferne

IMPORTSTØTTE. Det prisvindende taiwanesisk-kinesiske drama "The Assassin" er i de danske biografer fra 2. juni. Filmen har modtaget importstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Hou Hsiao-Hsien vandt sidste år prisen for bedste instruktør på Cannes filmfestival. Efter at have gået en sejrsrunde på flere internationale filmfestivaler har hans taiwanesiske-kinesiske"The Assasin" nu fundet sin vej til de danske biografer.

"The Assassin" er et drama om den 10-årige prinsesse Yinniang, der bortføres af en tidligere prinsesse og nuværende nonne i eksil. Hos nonnen modtager hun træning i kampsport og forvandler sig fra uskyldig pige til en dygtig snigmorder med det ene formål at myrde korrupte politikere. Men Yinniang er for empatisk anlagt til koldblodige mord, så hendes første mission fejler, og hun bliver i stedet sendt tilbage til sin fødeprovins Weibo for at myrde guvernøren, Tian Jian, som imidlertid viser sig at være den fætter og barndomskæreste, Yinniang engang var forudbestemt til at skulle giftes med.

Filmens forlæg kommer fra den historiske og mytologiske wuxia-genre, der blev populær i Kina fra år 960–1279 og som oftest handler om en soldat, der gør oprør mod en korrupt politisk leder, men hvor vold ender med mere vold.

Fakta

Importstøtte

Det Danske Filminstitut kan yde støtte til markedsføring og distribution samt versionering af importerede arthouse-film i Danmark.

Støtten ydes til importerede arthouse-film med markante og anerkendte kunstneriske kvaliteter, som vurderes ikke at kunne klare sig under normale markedsmæssige vilkår. Der kan endvidere ydes støtte til dansk versionering af importerede arthouse-film for børn og unge. Mindst 25 % af støttemidlerne reserveres til film, hvis markedsføring og distribution er rettet mod børn og unge.

Læs mere

En overbevist presse

Internationalt har de positive anmeldelser regnet ned over "The Assassin".

"Hjertestoppende smuk" kalder The Telegraphs Robbie Collin filmen, der allerede nu også har positive ord med fra den danske presse. Blandt andet fra Filmmagasinet Ekkos anmelder Lee Marshall, der kvitterer med fem stjerner og spår, at Hou Hsiao-Hsiens værk er årets smukkeste film.

"The Assasin" er en taiwanesisk-kinesisk koproduktion. Den har modtaget støtte til import fra Det Danske Filminstitut. Filmen kan ses i udvalgte biografer rundt omkring i landet. 

 

the assassin1 450
Foto: 41Shadows