Atomthriller / DOX TEMA

Michael Madsens "Into Eternity" spørger, hvordan vi skal opbevare de store mængder af radioaktivt affald, der bliver produceret hver dag, kloden rundt. Se den før fremtiden – og før premieren i december.

I Onkalo, Finland, er man i gang med at sprænge et kæmpesystem af underjordiske gange dybt nede i grundfjeldet. Gangene skal fyldes op med radioaktivt affald, der skal blive liggende i fjeldet til evig tid – i hvert fald mindst 100.000 år, som er så længe affaldet vil være farligt for alt levende.

Hvilke sprog og symboler vil de forstå?

Et spørgsmål om sikkerhed

Men hvordan sikrer man depotet for fremtidige klimaforandringer og naturkatastrofer – vil depotet overleve en ny istid? Hvad ved vi om fremtidens samfund? Hvis nogen finder tunnelsystemet, hvordan forhindrer vi dem så i at tro, at de har fundet vor tids pyramider, mystiske gravkamre eller skjulte skatte? Hvordan får vi dem til at forstå, at det er livsvigtigt for dem at holde sig væk? Hvilke sprog og symboler vil de forstå? Vil de respektere vores anvisninger, eller vil den menneskelige nysgerrighed sejre?

Billetter

"Into Eternity" bliver vist i aften 10. november kl. 21.40 i Grand, hvor instruktør Michael Madsen vil være til stede. Bestil billet online eller på tlf. 3315 1611

Filmen bliver desuden vist onsdag den 11. november kl. 21.15 i Posthus Teatret.

www.cphdox.dk

Mens kæmpemæssige monstermaskiner borer sig stadigt dybere ned i mørket, prøver eksperter på jordoverfladen at finde svar og løsninger, der kan sikre menneskeheden nu og i fremtiden.

Ned i grundfjeldet

"Into Eternity" tager os med ned i de underjordiske gange, der skal fungere som fremtidens affaldsdepot. Vi møder de ansvarlige teknikere på Onkalo-byggeriet og internationale eksperter, som tager stilling til tekniske såvel som etiske og filosofiske aspekter af byggeriet. Endelig henvender filmen sig direkte til et fremtidigt publikum, der måtte finde og åbne gravkammeret, i en film i filmen, der skal opbevares sammen med atomaffaldet.

Se den skræmmende, tankevækkende og samtidig humoristiske undersøgelse af naturvidenskab, tid og etik i aften på CPH:DOX.

"Into Eternity" er instrueret af Michael Madsen og produceret af Lise-Lense Møller for Magic Hour Films med støtte fra Det Danske Filminstitut.

cphdox