Auken-film får premiere 11. september

DOKUMENTAR. Anne Wivels film om Svend Auken får premiere i 68 biografer. Premieren er på grund af valget rykket fra 14. september til 11. september i mange biografer.

"Han kunne ikke lide at rejse alene. Så jeg var ofte med," fortæller dokumentaristen Anne Regitze Wivel om sin ægtemand og livsledsager Svend Auken.

"Kina, Indien, Amerika, Afrika, Paris, Rom, Bruxelles, Dublin – Århus. Jeg holdt længe stand, men til sidst tog jeg mit kamera med. Så blev han så syg."

Der går allerede rygter om dybt berørte tilskuere ved de få prøvevisninger, der har været på Anne Wivels "Svend".

Instruktøren begyndte i januar 2007 at arbejde på filmen om Auken. Det skulle være et portræt af en moderne idealist. Af et menneske for hvem livets mening var at gøre en forskel.

Filmen er en åbenhjertig og vedkommende fortælling om Auken og hans sidste år, fra han blev ramt af sygdommen og indtil hans sidste tid, men den er også en kærlighedshistorie, historien om parret, om deres fællesskab, samhørighed og indbyrdes kærlighed.

Premieren flyttet pga. valg

"Svend" skulle have haft Danmarkspremiere den 14. september, men da det blev til dagen før valget, har producenten valgt at flytte premieren til søndag den 11. september, de steder hvor det var muligt.

Filmen vil blive introduceret eller debatteret af politikere ved en række enkeltstående DOXBIO arrangementer rundt om i landet. I alt 68 biografer viser filmen, enten på den nye premieredag 11. september eller på den oprindelige premieredag 14. september. Efterfølgende indgår filmen i det normale filmprogram i 12-14 biografer.

Anne Wivel har en lang række dokumentarfilm bag sig, som har vundet priser i ind- og udland, blandt andet en Sølvbjørn i Berlin og fire Robert-priser. I 2003 fik hun tildelt Roos Prisen af Det Danske Filminstitut. Wivel og Auken var sammen fra 2002 frem til Aukens død i august 2009. Parret blev gift i 2007.

"Svend" er produceret af Barok Film med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Dola Bonfils.

For udførlig oversigt over visninger i de enkelte biografer

Trailer