BAFTA-nomineringer til An Education

Lone Scherfigs nye engelsk producerede film "An Education" er nomineret til bedste film og yderligere syv priser ved BAFTA 2010.

Årets BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) kan blive den helt store prishøst for "An Education". Blandt filmens mange nomineringer er Lone Scherfig indstillet i kategorien bedste instruktør. Hovedrolleindehaveren, Carey Mulligan, er nomineret til bedste skuespillerinde og Alfred Molina, som i filmen spiller Mulligans far, til bedste mandlige birolle. Til at toppe det hele, er "An Education" nomineret som bedste film.

Filmen foregår i begyndelsen af 1960erne og følger den 16-årige Jenny, der er intelligent, køn og ambitiøs. Men hun keder sig i sine forældres selskab i London-forstaden. Da den dobbelt så gamle David Goldman krydser hendes vej, bliver hun hurtigt tiltrukket af hans spændende liv på jazz-barer, auktioner og gode restauranter. Men spørgsmålet er, om David kommer til at stå i vejen for den planlagte rute til Oxford universitet. 

"An Education" har dansk premiere den 22. april, men havde premiere på Sundance Film Festival i januar 2009 og blev vist på Berlin Film Festival i februar 2009. Filmen har tidligere vundet en BIFA-pris for bedste skuespillerinde og er nomineret til bedste film ved The Producers Guild of America, som afsløres på søndag den 24. januar.
 

BAFTA

BAFTA prisuddelingen finder sted i London og delte sin første pris ud i 1947. British Academy of Film and Television Arts betragtes som den britiske udgave af Oscar-uddelingen. Den næste uddeling af BAFTA-priser foregår den 21. februar i London.