Ballings Rejselegat til Susanne Bier

Susanne Bier har i dag modtaget Erik Ballings Rejselegat for sit store arbejde inden for dansk film.

Ved Nordisk Films 104-års fødselsdag har Nordisk Film Fonden i dag uddelt Erik Ballings Rejselegat til Susanne Bier.

Prisen på 50.000 kr. uddeles til "en person, som skaber værker, der i særlig grad – ligesom Ballings film – appellerer til et bredere publikum og dermed understøtter dansk films popularitet."

Juryformand Thomas Heinesen udtaler: "Susanne Bier har som ingen andre instruktører med stor træfsikkerhed fortalt historier, der får følelsesmæssig autenticitet, troværdige karakterer, basal spænding og en god portion humor til at gå op i en højere enhed. Hun forstår at formidle følelser og stemninger som ingen anden, og hun forstår, at det er sjovest samtidigt at tale til et stort publikum."

"Erik Ballings rejselegat på kr. 50.000 gives til Susanne Bier i dyb respekt for hendes evne til at forene den folkelige fortælling med en klar kunstnerisk profil. Og vi er sikre på, at den gamle mester er ganske godt tilfreds med, at netop hun i år får prisen, stiftet i hans navn."

Senest har Susanne Bier haft premiere på "Hævnen", som er set af mere end 400.000 i Danmark, solgt til over 30 lande og udvalgt som Danmarks bud på Oscar-kandidat.

Tags: Susanne Bier