Bastarden, Kalak og flere danske koproduktioner udtaget til de førende efterårsfestivaler

FESTIVAL. Flere af de helt store efterårsfestivaler får dansk deltagelse. Nikolaj Arcels historiske storfilm ’Bastarden’ vises både i Venedig, Telluride, Toronto og San Sebastian, hvor Isabella Eklöfs ’Kalak’ også deltager i hovedkonkurrencen.

Nikolaj Arcels ’Bastarden’, hans tematiske efterfølger til den Oscar-nominerede ’En kongelig affære’ fra 2012, deltager de kommende uger på flere af verdens førende efterårsfestivaler. Den er i hovedkonkurrence på Venedig Film Festival (30. august-9.september), hvor den har verdenspremiere. Den historiske storfilm med Mads Mikkelsen i hovedrollen er ligeledes udtaget til de store, nordamerikanske festivaler Telluride (31. august-4. september), hvor den vises i hovedsektionen The Show, og Toronto (7.-17. september) i Special Presentations-programmet. Filmen er ligeledes udtaget til San Sebastian (22.-30 september), hvor også Isabella Eklöfs filmatisering af Kim Leines roman ’Kalak’ er at finde i hovedkonkurrencen.

Danske koproduktioner til Toronto 

Lukas Moodyson, instruktøren af coming of age-klassikere som ’Fucking Åmål’ (1998) og ’Lilja 4-ever’ (2002), er med sin nye komedie ’Tillsammans 99’ udtaget til Special Presentations-programmet i Toronto. Filmen er en opfølger til Moodysons kollektiv-komedie ’Tillsammans’ fra 2000. Nu er handlingen flyttet fra 1975 til 1999, hvor det nu kriseramte kollektiv kun består af to personer! ’Tilsammans’ er produceret af Memfis Film i samarbejde med Film i Väst, SF Studios og Zentropa med støtte fra Det Svenske Filminstitut, Det Danske Filminstitut (koproduktionsstøtte), Nordisk Film- og TV Fond og DR.

Kontakt

Lizette Gram Mygind
Festivalkonsulent, spillefilm
Tlf. +45 2482 3758
lizetteg@dfi.dk

Hisham Zamans tredje spillefilm, den norsk/danske koproduktion ’A Happy Day’, er med i Centerpiece-programmet i Toronto. I den bittersøde komedie sidder tre teenagevenner fast på et asylcenter i det frosne Nordnorge. De beslutter sig for at flygte, men da en af drengene bliver forelsket, begynder deres plan at falde fra hinanden. ’A Happy Day’ er instrueret, skrevet og produceret af Hishman Zaman for Snowfall Cinema i samarbejde med Zentropa, Rein Film Finmark og Take 1 med støtte fra Det Norske Filminstitut og Det Danske Filminstitut (koproduktionsstøtte).

Paradise Is Burning til Venedig 

Også i Venedig er der deltagelse af en dansk koproduktion: Mika Gustafsons spillefilmdebut ’Paradise Is Burning’ bliver vist i Orizzonti-programmet, som har særligt fokus på debutfilm. Coming of age-dramaet handler om tre søstre, der i fraværet af deres mor lever et rodet, men kærligt liv uden for systemet. Pludselig en dag banker de sociale myndigheder på døren, og søstrene beslutter sig for at finde in stand in for deres mor. ’Paradise Is Burning’ er instrueret af Mika Gustafson med manuskript af Mika Gustafson og Alexander Öhrstrand. Den er produceret af Nima Yousefi for Hobab i samarbejde med Tuffi Films, Toolbox Film, Intramovies, Film Stockholm, SVT og Film i Väst med støtte fra Det Svenske Filminstitut, Finlands filmstiftelse, Det Danske Filminstitut (koproduktionsstøtte), Nordisk Film- & TV Fond og Eurimages. 
 

’A Happy Day’. Foto: NFI.
’Tillsammans 99’. Foto: SF Studios.