Beast og Testamentet til SXSW

Christoffer Boes "Beast" og Christian Sønderby Jepsens "Testamentet" bliver vist på den texanske indie-filmfestival South by Southwest, som starter fredag den 9. marts.

To danske film, "Beast" og "Testamentet", er udtaget til The South by Southwest (SXSW) Film Conference and Festival i Austin, Texas, som løber af stabelen den 9.-17. marts.

The South by Southwest (SXSW) Film Konference and Festival i Austin, Texas startede som en lokal musikfestival i 1987 - i dag en af de største musikfestivaler i USA – og tilføjede film til programmet i 1994. Filmfestivalen fokuserer på uafhængige film og har et ry for at skabe buzz-titler. Den var fx udklækningssted for mumblecore-bølgen (snakkefilm på lavbudget) i begyndelsen af 00'erne. Festivalen ligger i foråret og har positioneret sig selv som logisk destination for de film, der ikke var klar til Sundance.

"Vi går efter det mere kantede, mere underholdende. Vi er ikke særlig politisk korrekte, hvilket ikke betyder, at vi ikke har socialt bevidste film," sagde festivalens direktør Janet Pierson for nylig i et interview i Screen

Læs mere om festivalen på http://sxsw.com/  

Beast

Christoffer Boes psykologiske drama "Beast" med Nicolas Bro, Marijana Jankovic og Nikolaj Lie Kaas bliver vist i kategorien Festival Favorites. Filmen har tidligere huseret på festivalerne i Warsawa, Sitges, Palm Springs og i disse dage Ciné Nordica i Paris.

Beast fik i efteråret stor ros fra det internationale filmbranchemagasin Variety, hvis anmelder Alissa Simon beskriver filmen som "en enestående uhyggelig psykologisk thriller", hvor "en opslugende, destruktiv kærlighed transformerer en kærlig ægtemand til et blodtørstigt uhyre i dette perverst, fascinerende psykodrama". Læs anmeldelsen

Læs interviewet Boe and the Beast med Christoffer Boe og Nicolas Bro (på engelsk).

Tine Grew Pfeiffer har produceret "Beast" for Alphaville Pictures Copenhagen ApS med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Testamentet

Christian Sønderby Jepsens dokumentarfilm "Testamentet" får sin nordamerikanske premiere i festivalens serie SXGlobal, som er et panorama af internationale filmtalenter.

Jepsens familiedrama blev vist på dokumentarfilmfestivalen IDFA i Amsterdam og har herhjemme vundet DANISH:DOX-prisen på CPH:DOX og senest en Bodil for bedste dokumentarfilm. "Testamentet" kan stadig fanges i de danske biografer.

Branchebladet Screen Dailys anmelder Mark Adams kaldte "Testamentet" "en spændende og sært underholdende film", der "tilbyder et fascinerende indblik i en familie splittet af penge". Læs Screens anmeldelse

Læs interviewet 41,76 sekunder med Christian Sønderby Jepsen.

"Testamentet" er produceret af Julie E. B. Pedersen og Sarita Christensen for Copenhagen Bombay.