Benhård konkurrence om RÅFILM-puljen

Billede til artiklen Benhård konkurrence om RÅFILM puljen
11 ansøgninger var der i den seneste runde i Det Danske Filminstituts RÅFILM-pulje, som havde deadline mandag den 29. august. Det giver kamp til stregen, når RÅFILMs redaktion dykker ned i ansøgningerne.

"Niveauet er meget højt, det bliver svært at vælge fra," siger områdedirektør Claus Ladegaard på Det Danske Filminstitut og fortsætter: "RÅFILM er en forsøgsordning, og ansøgerne skal demonstrere mod til at gå nye veje både kunstnerisk og produktionsmæssigt, samtidig med at filmen skal kunne trække et publikum på mindst 75.000 i biografen.

Filmbranchen har taget positivt imod udfordringen. Ansøgerne i denne runde er fortrinsvis yngre instruktører, og man kan se, at projekterne er udviklet med RÅFILM for øje. Der går ganske vist endnu et stykke tid, før vi ser de færdige film i biograferne, men både de tre film, der har fået støtte, og ansøgningerne i denne runde viser stort mod og kunstnerisk talent i filmbranchen."

RÅFILM-redaktionen består af spillefilmkonsulenter fra Det Danske Filminstitut Thomas Krag og Molly Malene Stensgaard, projektredaktør fra New Danish Screen Kim Leona samt teaterdirektør Jon Steffensen og konsulent Henrik Byager.

Det Danske Filminstitut har i 2008 afsat 15 millioner kroner i en særlig pulje, der skal støtte spillefilm med budgetter på under 10 millioner kroner, og som kan nå et biografpublikum på mindst 75.000. Formålet med puljen er at skabe fornyelse ved at støtte film, der fortæller andre historier på andre måder, og den økonomiske begrænsning skal anspore til at tænke nyt og anderledes i både fortælle- og produktionsform.

Tidligere udsendte nyheder om RÅFILM:

Ny børnefilm får støtte fra RÅFILM
To spillefilmdebutanter får støtte fra RÅFILM-puljen

Ny forsøgspulje til low cost spillefilm

For yderligere oplysninger

Det Danske Filminstitut
Claus Ladegaard, 3374 3433, clausl@dfi.dk