Bent-pris til dokumentar om transseksuel

BENT-PRISEN. Det blev DR3-dokumentaren "Det jeg aldrig fik sagt" om den transseksuelle Dia, der vandt årets Bent-pris under festivalen MIX Copenhagen.

Bent-prisen for årets bedste danske tv- eller film-produktion om homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede gik til DR3's dokumentar "Det jeg aldrig fik sagt" om transseksuelle Dia.

Både DR og TV2 havde i år modtaget to nomineringer, mens der ingen spillefilm var blandt de nominerede.

Prisen, der ledsages af 10.000 kr., blev tirsdag den 8. oktober overrakt til tilrettelægger Sebastian Ottenstein fra DR Ung.

"Det jeg aldrig fik sagt" følger 26-årige Dia, der blev født som dreng, men føler sig som kvinde. Dia står over for sit livs største beslutning: at rejse til Thailand og få foretaget en kønsskifteoperation.

"Holdet bag dokumentaren inviterer os til at møde et menneske, der reflekteret og velartikuleret tager os med på sin rejse. Dia bliver med sin generøsitet og sin hudløse ærlighed en rollemodel for os alle sammen," udtalte Bent-juryen.

"I år har vi fået den første, gennemgående lesbiske karakter i en dansk serie siden Iben i 'Matador' i TV2's 'Dicte', og vi har kunnet følge hovedpersonens søn i den nye sæson af 'Rita', efter han sprang ud sidste år. Vi har også set den første danske reportageserie overhovedet om lesbiske, DR3's 'HomoLesbians'."

"Det jeg aldrig fik sagt: Dias historie" bliver vist igen på DR3 den 16. oktober kl. 14.20.

Tags: