Bent-pris til Lang historie kort

BENT-PRIS. May el-Toukhys spillefilm "Lang historie kort", der har et lesbisk par blandt hovedpersonerne, er årets bedste danske film/tv-produktion med homoseksuelle, biseksuelle eller transpersoner.

Instruktør May el-Toukhymodtog for spillefilmen "Lang historie kort" Bent-prisen 2015 og en check på 10.000 kr. ved en prisfest i Empire Bio tirsdag den 6. oktober under filmfestivalen MIX Copenhagen.

Filmen følger en gruppe venner gennem tre år, når de samles til fester og mærkedage, og blandt dem er parret Anette og Maja, spillet af Trine Dyrholm og Danica Curcic.

"'Lang historie kort' er en moderne kærlighedskomedie, der er nået ud til et stort publikum, og som en selvfølge har et lesbisk par med, når den skal tegne et portræt af en gruppe venner og deres kvaler med romantik, parforhold og børn," siger biografdirektør Mette Schramm, der har stiftet prisen.

"Det er første gang, at historien om et lesbisk par, der får børn, for alvor bliver udfoldet i en dansk spillefilm. Der bliver ikke gjort noget specielt ud af, at Anette og Maja er homoseksuelle. De skildres loyalt og på lige fod med de andre kriseramte karakterer i filmen," siger Mette Schramm.

Bent-prisen, der i år uddeles for femte gang, er stiftet for at hylde danske film- og tv-folk, som skaber troværdige billeder af homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner.

Der blev desuden overrakt en Bent-ærespris til TV 2 Fiktion, der gennem de seneste år gjort sig positivt bemærket ved at skildre stærke og troværdige LGBT-karakterer i tre af deres højtprofilerede serier, "Badehotellet", "Dicte" og "Rita".